≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda potukla Čukarički i dala novu nadu Partizanu za LŠ, Uroš Spajić dao gol na debiju

Vreme čitanja: oko 4 min.

Odlična predstava na Marakani

  • 78
Crvena zvezda protiv Čukaričkog Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u 33. kolu Superlige Srbije protiv Čukaričkog sa 4:0, a ovom rezultatu se najviše može radovati Partizan koji bi u jednom kolu mogao da priđe na -4 od drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Strelci u pobedi crveno-belih bili su Kings Kangva u pestom, Marko Rakonjac u 19. i Stefan Mitrović u 79. minutu, a veoma bitna stvar za domaćina bio je debi Uroša Spajića koji je dobio prvih 15 minuta na Marakani i postigao poslednji gol na meču.

Zvezda ne posustaje iako je već obezbedila titulu, a nova žrtva je bio Čukarički koji je igrao da utemelji svoje šanse za drugu poziciju, ali mu baš i nije pošlo za rukom.

Već u šestom minutu je bio u minusu nakon centaršuta Nikolića sa desne strane, na prvu stativu je natrčao Kangva koji je iz drugog plana glavom pogodio mrežu.

U 19. minutu je već bilo 2:0, a sada je centaršut došao sa leve strane od strane Azarova koji je pronašao Rakonjca na drugoj stativi, te bivši napadač upravo Čuke nije imao težak posao da i on glavom prevari Belića.

Na dva druga gola se čekalo dosta, sve do 79. minuta kada je Mitrović bio precizan, dok je u samom 90. minutu mrežu zatresao i Uroš Spajić primivši loptu na butinu i pogodivši iz voleja sa nekih 12-13 metara.

Svoju priliku su dobili i Leković, Mituljikić, kao i Spajić, Zvezda sada ima prostora da kombinuje i razigrava igrače.

Ukoliko Partizan bude savladao TSC, upravo će timu iz Bačke Topole i Čukaričkom prići na -4, iako je sada na petom mestu i izvan evro takmičenja.

TOK MEČA

II POLUVREME

90. minu - GOOOOOOOOL! UROŠ SPAJIĆ ZA 4:0! Evo gola štopera na debiju, i to veoma lepog. Primio je loptu butinom i iz drugog dodira i voleja smestio loptu u mrežu.

88. minut - Ivanić je imao veliku priliku nakon greške odbrane Čuke, ali je uspeo Belić da odbrani i da spreči poker crveno-belih.

79. minut - GOOOOOOOOOL! ZVEZDA ZAKLJUČUJE POSAO SA 3:0! strelac je Stefan Mitrović koji nije imao prevelik posao da pogodi nebranjenu mrežu. Ova utakmica ima svog pobednika.

75. minut - Evo i debija Uroša Spajića u crveno-belom dresu.

73. minut - U igri su Mituljikić i Prucev, a van terena Bukari i Kangva što se Zvezde tiče, dok su na drugoj strani Spasojević i Tomović dobili minute umesto Ovusua i Badamosija.

63. minut - Kakav udarac i prečka Rakonjca! Napadač je svojoj bivšoj ekipi mogao da da još jedan gol, ali je njegov udarac sa nekih 25 metara završio na okviru gola. Belić je samo ispratio pokušaj pogledom. Ovo je mogao da bude prelep pogodak.

59. minut - Bukari je, kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu totalno enigma za defanzivu Čuke koja ne može da ga zadrži. Njegov pokušaj sa desne strane je blokirao Belić, ali su njegovi pokušaji veoma korisni za domaće.

53. minut - Kakva šansa za Đorđa Ivanovića! Špic je dobio loptu od Miladinovića i izašao sam na Borjana koji je uspeo da uspori taj pokušaj, a onda je Leković sa gol linije otklonio opasnost.

52. minut - Momenti inicijative Čukaričkog su snazi. Badamosi je bio u trku i mogao je pošteno da zapreti, ali ga je Eraković sustigao i uklizao za korner.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

I POLUVREME

45. minut - Kangva je gađao iz slobodnog udarca, ali taj pokušaj sa 25 metara je otišao na tribine.

42. minut - Znantno je opao tempo utakmice. Zvezda je zadovoljna situacijom, a Čukarički ne uspeva da se istakne na ovom susretu.

36. minut - Verovali ili ne, do ovog momenta je napravljeno samo dva faula ukupno.

32. minut - Falio je završni dodir nekoga u kaznenom prostoru, pokušao je Ivanić da iznađe rešenje, ali je otklonjena opasnost od strane Belića.

27. minut - Gajić je centrirao i uspeo da pronađe Badamosija, ali njegov pokušaj je bio taman toliko dobar da se Borjan istakne finom paradom.

24. minut - Gostujući sastav je skroz sklonjen od domaćeg šesnaesterca i čini se da je veoma blizu nova promena rezultata. Zvezda je prilično agilna, često ulazi u šanse, a sada je Mitrović imao priliku da pogodi, ali je izblokiran u poslednjem momentu.

19. minut - GOOOOOOOL! ZVEZDA UDVOSTRUČILA PREDNOST! Marko Rakonjac je pogodio protiv svog bivšeg kluba tako što je na centaršut sa leve strane ostao sam kao duh na drugoj stativi, pa je u padu glavom zatresao mrežu.

18. minut - Ponovo je Bukari imao svoj prepoznatljiv trk, pokušao je sa gol aut linije da asistira, ali nije bilo nikoga na povratnoj lopti.

12. minut - Bukari je u jednom solo prodoru uspeo da prođe četiri igrača Čukaričkog, ali mu je šut sa nekih 14 metara blokiran.

8. minut - Stigao je red na prvu šansu Čuke koja je pripretila preko Badamosija, ali je bila jako slaba završnica, tako da Borjan nije morao da reaguje.

6. minut - GOOOOOOL! VEĆ VODI ZVEZDA! Strelac je Kings Kangva koji se ubacio iz drugog plana, utrčao pri centaršutu sa desne strane na prvu stativu i u bliži ugao glavom smestio loptu.

3. minut - Rakonjac je bio u sto postotnoj prilici odmah na startu susreta. Izašao je napadač sam na golmana, ali i u nameri da ga ne sustignu protivnički štoperi, ishitreno je šutirao i poslao loptu daleko pored desne stative.

1. minut - UTAKMICA NA MARAKANI JE POČELA!

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan - Azarov, Eraković, Milunović, Nikolić - Mijailović, Kangva, Ivanić, Mitrović, Bukari - Rakonjac.

Čukarički: Belić, Drezgić, Kovač, Sisoko, Serafimović, Gajić, Ovusu, Rogan, Adžić, Badamosi, Ivanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    30. april 2023 | 17:28

    Tako je trebalo gaziti grobare, a cuku je sad bolje pustiti. E Zvezdo moja

  • Mića

    30. april 2023 | 17:26

    Gdje nam je najbolji strijelac, Pešić, petnaest utakmica dva gola. Rakonjac je za njega K. Benzema, lično.

  • Mića

    30. april 2023 | 18:46

    Čuku je trebalo pustiti jer je dokazala da je bolja od JSD-a, a time JSD -u pokopati sve nade ako ih uopšte ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA