≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Holivudski glumci slave ulazak Reksama u viši rang

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gazde kluba imaju razloga za zadovoljstvo

  • 0
Proslava igrača Reksama Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istorijska sezona je iza velškog fudbalskog kluba Reksama. Muška ekipa je dominantno okončala takmičenje u popularnoj engleskoj "Konferenciji" i sa 111 bodova vratila se u profesionalni fudbal nakon 15 godina odsustva, dok je ženski tim takođe bio uspešan. Dame su bile najbole u drugom rangu velškog fudbala i sledeće sezone igraće u eliti.

Tim povodom poznati holivudski glumci, ujedno i vlasnici kluba, Rajan Rejnolds i Tom Mekilini zajedno sa fudbalerima, fudbalerkama i članovim stručnih štabova organizovali su pravu feštu u gradu. Na ulice su izašli u autobusima sa otvorenim krovom i pozdravili više hiljada navijača tokom rute duže od pet kilometara.

Ništa od ovoga verovatno ne bi bilo moguće da u novembru 2020. godine nisu kupili klub za sumu od 2,5 miliona dolara. Kreativnu ideju glumci su započeli sastankom sa navijačima preko Zoom-a, pošto su upravo pristalice vodile klub do tada. Dogovor je brzo postignut, a rezultati polako postaju vidljivi. Prema rečima vlasnika glavni cilj je ulazak u Premijer ligu, nevezano da li će im za to biti potrebno 5 ili 20 godina.

Osim rezultatskih podviga, Reksam dominira i na planu marketinga. Klub ima više stotina hiljada pratilaca na društvenim mrežama, a već je ugovorena i letnja američka turneja na kojoj će za protivnike imati Mančester junajted, Čelsi i drugi tim Los Anđeles Galaksija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA