Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolike su šanse Partizana da stvarno zaigra u kvalifikacijama za LŠ? Ovo je raspred do kraja Superlige Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija nije sjajna, moraće tim iz Humske da stane ispred TSC-a i Čukaričkog

  • 4
FK Partizan Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana u velikom su grču pred poslednja četiri kola Superlige Srbije. Mogu da se oproste od Evrope za sledeću, a mogu i da se domognu kvalifikacija za Ligu šampiona, sve zavisi od njih samih, ali i od tri tima koji ih okružuju.

Crno-beli su u prošlom kolu dobili goriva i nade pobedom nad TSC-om u gostima, a pritom im je i Crvena zvezda savladala Čukarički, tako da su prišli na -4 pred poslednje četiri utakmice u plej-ofu srpskog šampionata.

Pošto je Zvezda već obezbedila Ligu šampiona, sada je preko prvenstva ostalo još mesto u kvalifikacijama za najelitnije takmičenje, kao i dva u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Situacija nije sjajna, moraće tim iz Humske da stane ispred TSC-a i Čukaričkog ukoliko misli da spase čitavu sezonu, a za to će biti potrebne sve četiri pobede i nada da će dva pomenuta kluba da imaju svoje momente.

Osim toga, tu je i Vojvodina koji ima isti broj bodova kao i Partizan, a pritom ima i veoma dobar trend partija, pogotovo na svom terenu. Ipak, Voša ima pretežak raspored jer igra i protiv Partizana i Zvezde, a gostuje Čuki i TSC-u.

Od ostalih u plej-ofu, samo je Novi Pazar u domenu teorije da može da dođe preko šampionata do evropskog izlaza, dok se tome ni ne nadaju Voždovac i Radnički iz Kragujevca.

Tabela od 2. do 5. mesta:

TSC 65

Čukarički 65

Partizan 61

Vojvodina 61

Raspored TSC-a:

Radnički K. - TSC

TSC - Voždovac

Novi Pazar - TSC

TSC - Vojvodina

Raspored Čukaričkog:

Čukarički - Vojvodina

Čukarički - Novi Pazar

Voždovac - Čukarički

Čukarički - Radnički K.

Raspored Partizana:

Partizan - Novi Pazar

Partizan - Radnički K.

Vojvodina - Partizan

Partizan - Voždovac

Raspored Vojvodine:

Čukarički - Vojvodina

Crvena zvezda - Vojvodina

Vojvodina - Partizan

TSC - Vojvodina

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda posle penal drame u polufinalu Kupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    5. maj 2023 | 15:17

    Okoreli sma Zvezdas ali pitanje dal tsc i cuku zanima ls...realno bolje za Srbiju da partizan igra...jer ova dva kluba ne mogu ništa uraditi u evropi.mada da je partizan bio u poziciji Zvezde pustio bi i cuku i tsc da pobede da Zvezda ispadne

  • Velike su šanse

    5. maj 2023 | 17:58

    Da zvezda sa pešićem u grupnoj fazi lige šampiona završi na 5-om mestu (gol razlika 3:27) odakle se direktno uljučuju u turnir mesne zajednice brzi brod

  • YYY

    5. maj 2023 | 16:53

    Jedno je sigurno, a to je da se klub koji bude igrao kvalifikacije za LS nece zvati partizai, pa sve i da izbore plasman, jer moraju da menjaju ime i grb, iz razloga istupanja iz SD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA