Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajpcig dobio Frajburg u borbi za Ligu šampiona: Union šokiran u Augsburgu, Berlinci sada ozbiljno "vise"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zanimljiva će biti završnica Bundeslige ove sezone

  • 0
FK Lajpcig Foto: Tanjug / AP

Na četiri kola do kraja Bundeslige jedino je sigurno da ništa nije sigurno. Ne zna se ni ko će biti šampion, niti ko će u Ligu šampiona, a ni ko će u Cvajtu. Jednostavno, kuva na sve strane i očekuje nas ogromna borba do zadnjeg daha.

Veliku pobedu u borbi za Ligu šampiona danas je ostvarila ekipa Lajpciga i to u direktnom okršaju protiv Frajburga na gostovanju. Golom Kampla u 64. minutu utakmice, Lajpcig je došao do minimalnog trijumfa (0:1) koji ih je lansirao na treće mesto, a rivala pogurao na peto, van zone elitnog takmičenja.

I Union Berlin je danas zaustavljen. Tim sa stadiona "Kod starog šumara" danas nije uspeo da se izbori sa slabašnim Augsburgom, kojem je doduše takođe gorelo pod nogama u borbi za opstanak, a rezultat je takođe bio minimalan - 1:0 (0:0).

Strelac pobedonosnog gola bio je Beljo u 53. minutu na dodavanje Vargasa, a može se reći da je ovom pobedom Augsburg prebrinuo gotovo sve brige koje se tiču opstanka, pošto ima šest poena više od Štutgarta na mestu koje vodi u baraž, a u opticaju je još po devet za obe ekipe.

Od ostalih rezultata vredi istaći trijumf Borusije Menhengladbah nad Bohumom (2:0) koji je gurnuo rivala u grčevitu borbu za opstanak, kao i pobedu nade za Hertu iz Berlina (2:1) nad Štutgartom na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu. U preostalom susretu je Hofenhajm lako dobio Ajntraht Frankfurt, a među strelcima se našao i hrvatski fudbaler, Andrej Kramarić (3:1).

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Petak

Bajer Leverkuzen - Keln 1:2 (1:2)

Majnc - Šalke 2:3 (0:1)

Subota

Augsburg - Union Berlin 1:0 (0:0)

Borusija Menhengladbah - Bohum 2:0 (1:0)

Frajburg - Lajpcig 0:1 (0:0)

Herta - Štutgart 2:1 (2:1)

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 3:1 (3:0)

Verder Bremen - Bajern Minhen (18.30)

Nedelja

Borusija Dortmund - Volfsburg (17.30)

(Telegraf.rs)

Video: Golčina Nikolića posle kiksa štopera Radničkog: Na prvu digao loptu i od stative lobovao golmana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA