≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dubl" Gundogana za Sitijevih +4, minimalac Totenhema na krilima Kejna, Čelsi slavio posle dva meseca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri utakmice odigrane u terminu od 16 časova

  • 1
Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Lids junajted 2:1 u centralnom popodnevnom susretu 35. kola Premijer lige. Goste je po prvi put vodio popularni "Big Sem".

Delovalo je da će "Građani" imati lagan posao protiv "Paunova" kada je posle 27 minuta igre na semaforu stajalo 2:0. Tridesetdvogodišnji nemački internacionalac Ilkaj Gundogan dokazao je da još uvek nije za "staro gvožđe" pošto je oba gola dao nakon asistencija Mareza. Siti je u nastavku usporio, utisak je da su igrali tačno onoliko koliko im je potrebno, a priliku za het-trik nekadašnji fudbaler Borusije Dortmund propustio je u 84. minutu jer je sa bele tačke pogodio stativu. Prethodno je Strajk igrao rukom u kaznenom prostoru.

Mančesterski klub se sada nalazi u sjajnoj poziciji jer na prvom mestu ima četiri boda više od prvog pratioca Arsenala.

Totenhem je i pored blede predstave 209. golom Harija Kejna u engleskom prvenstvu srušio Kristal Palas (1:0), a na ruku im ide i poraz Aston Vile na gostovanju Vulverhemptonu istim rezultatom. Jedini strelac na tom meču bio je portugalski defanzivac Toti.

Sparsi na šestom mestu imaju 57 bodova, dva više od sedmoplasiranog Brajtona, koji ima i tri utakmice manje, i što je još bitnije tri više od Aston Vile koja je osma.

Čelsi je zabeležio prvo slavlje još od 11. marta kada su na gostovanju porazili Lester identičnim rezultatom kao sada Bornmut na stadionu "Vitaliti" - 3:1. Galager, Badijašil i Feliks pogađali su za "Plavce", dok je jedini gol za domaćina postigao Vina. I jedan i drugi tim su na bezbednoj distanci od zone ispadanja - Čelsi ima dvanaest bodova više od 18-og Notingema, a Bornmut devet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA