≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvojka Rodriga za Realov trofej u Kupu Kralja: La Kartuha je "kraljevska", Osasuna stala na korak od sna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko slavlje Madriđana u Sevilji

  • 1
Spain Soccer Copa del Rey Final Jose Breton

Fudbaleri Real Madrida podigli su trofej u najmasovnijem takmičenju u Španiji! Pobedom nad Osasunom na čuvenoj "La Kartuhi", Kraljevići su prigrabili Kup Kralja, a junak je bio Rodrigo koji je bio strelac oba gola za Madriđane - 2:1 (1:0).

Utakmici je prethodio veliki incident tokom kojem je viđen sukob navijača Reala sa pristalicama Osasune zbog kojeg je morala da reaguje i policija. Srećom, sve se smirilo relativno brzo, pa je na stadionu u Sevilji sve proteklo u najboljem mogućem redu.

Real je do prednosti stigao već u 2. minutu susreta. Visinijus Žunior je na perfektan način dodao loptu do Rodriga, a ovaj je gađao i pogodio nekog na putu ka golu, zbog čega je lopta promenila smer i prevarila golmana Ereru.

Međutim, Osasuna se posle toga probudila, pa je u 22. minutu Ante Budimir promašio veliku šansu, četiri minuta kasnije se u kolosalnoj prilici našao Abde Ezalzolui, ali ni Real nije ćutao, pa je pretio preko Benzeme, Alabe i Visinijusa...

Ipak, naredni gol je ipak pripao Osasuni i to u 58. minutu susreta. Lukas Toro je šutirao sa nekih 16 metara i pogodio je za veliko slavlje navijača Osasune na "La Kartuhi".

Kratko je to, ipak, potrajalo, pošto je Rodrigo sve uspeo da vrati u očekivane tokove. On je pokupio odbitak i smestio ga u mrežu u 70. minutu utakmice. Ispostaviće se da je time postavio i konačan rezultat.

Ovo je ukupno 20. Kup Kralja za Real, a poslednji su osvojili još davno u sezoni 2013/14.

(Telegraf.rs)

Video: Na tribini okačen crtež sa osmoro dece: Fudbaleri Radničkog i Vojvodine odali poštu žrtvama pucnjave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    7. maj 2023 | 00:09

    Kada vidiš španski fudbal i za svaki faul imaju prigovor Vinisijus pogotovo prosto uživanje je gledati Englesku ligu gde se jedino tamo igra muski fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA