Vreme čitanja: oko 1 min.

Dortmund dao šest, a mogao i više: I Borusija nastavlja juriš za Bajernom, ali mora da sačeka njihov kiks

Vreme čitanja: oko 1 min.

Volfsburg je prošao kao bos po trnju

  • 0
fk borusija dortmund Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Borusije Dortmund upisali su još jednu ubedljivu pobedu u Bundesligi, pošto su na domaćem terenu bukvalno "zbrisali" Volfsburg u utakmici 31. kola nemačkog šampionata - 6:0 (3:0).

Po tri gola u oba poluvremena postigla je Borusija i tako nastavila poteru za Bajernom, koji se i dalje nalazi na prvom mestu sa bodom više na tri runde do kraja.

To znači da čak i da Borusija dobije sve do kraja, potreban joj je barem jedan kiks Bavaraca, a koji se sastaju sa Šalkeom i Lajpcigom kod kuće, a zatim i Kelnom u gostima u poslednjem kolu.

Što se tiče današnjeg meča, Dortmund je prvi gol dao još u 14. minutu preko Adejemija, a isto toliko minuta kasnije je i Sebastijan Ale uspeo da pogodi na asistenciju Adejemija. Do kraja prvog dela igre se u strelce upisao i Malen u 37. minutu.

Ni drugo poluvreme nije donelo poštedu gostima. Prvo je Belingem u 54. minutu postigao četvrti gol za Dortmund, potom je Adejemi ubacio drugi put loptu u mrežu, da bi zatim propustio šansu da postigne i het-trik pošto je promašio penal u 65. minutu.

Ali, Belingem je ipak šesti put obradovao domaće, pred sam kraj meča, odnosno u 86. minutu susreta.

Što se tiče Borusije, oni do kraja igraju sa Borusijom Menhengladbah kod kuće, potom gostuju Augzburgu, a u poslednjem kolu čekaju Majnc.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: U prethodnim mečevima su po nas bili kobni bivši igrači Partizana, a i u Novom Pazaru ih ima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA