Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta se to desilo sa Evertonom? Karamele se "povampirile" i dale pet golova Brajtonu, san o opstanku je živ

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatnu utakmicu odigrali su fudbaleri sa Gudisona i verovatno šokirali i sopstvene navijače

  • 3
FK Everton Foto: Tanjug / AP

Kakve li su "bubice" samo ušle u Everton ovog ponedeljka? U meču u kojem su bili totalni autsajderi na jugu Engleske protiv tima Brajtona koji se bori za Evropu, oni su možda odigrali i fudbal svojih života i potencijalno stigli do bodova koji bi mogli da im znače opstanak u Premijer ligi. Petarda je pukla u mreži Galebova - 1:5 (0:3)!

Može se sasvim slobodno reći da su Karamele ovakvom partijom iznenadile čak i svoje navijače, pošto sigurno ni u najluđim snovima nisu mogli da zamisle da se Everton u ovakvom stilu vraća u Liverpul.

Sa nova tri boda, Everton je sada izašao iz zone ispadanja na tri kola do kraja Premijer lige. Karamele su sakupile 32 boda, što je dva više od Lidsa koji je trenutno prvi ispod crte, a u svakom slučaju će ekipa sa Gudison parka imati +2 u odnosu na crvenu zonu, bez obzira na ishod preostalog meča Notingem Forest - Sautempton u kojem će ipak navijati za Svece.

Do kraja sezone, Everton još ima mečeve sa Mančester sitijem kod kuće, potom Vulvsima u gostima i na kraju Bornmutom na Gudisonu. Još devet poena je u opticaju i tu će se rešavati sudbina Karamela.

Što se tiče današnjeg meča, sve je krenulo pogotkom Abdulajea Dukurea još u prvom minutu, što je sigurno delovalo kao ogroman šok za domaće. To kao da je Galebovima saseklo sva moguća krila, pa je Everton preko istog igrača duplirao svoju prednost u 29. minutu.

Sve je bilo gotovo onog momenta kada je Štile poslao loptu u sopstvenu mrežu u 35. minutu, ali da sve bude interesantnije, Everton se tu nije zaustavio, već je nastavio da melje rivala i u drugom poluvremenu.

Prvo je Meknil postigao svoj prvi gol na utakmici za ogromnih 0:4 za Everton u 76. minutu, da bi tri minuta kasnije Mekalister ipak postigao počasni gol za Brajton. Do kraja se Meknil postarao da ipak odjekne petarda i to duboko u nadoknadi, u šestom minutu.

(Telegraf.rs)

Video: Fudbaleri Partizana i Novog Pazara izašli u majicama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA