≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je LŠ sada nemoguća za Partizan? TSC i Čuka blizu grupne faze, evo šta nas čeka u poslednja 3 kola

Vreme čitanja: oko 2 min.

TSC-u i Čukaričkom potrebno po pet bodova u preostala tri kola da i zvanično zauzmu drugo i treće mesto * Ako samo jedan tim u tome uspe, to znači da crno-beli neće igrati kvalifikacije za LŠ

  • 16
FK Čukarički - FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Ista meta - isto odstojanje i posle 34. kola, kada je u pitanju borba za drugo mesto Superlige Srbije koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Samo, za razliku od TSC-a i Čukaričkog, Partizanu ovakva situacija definitivno ne odgovara s obzirom na to da nisu smanjili prednost u odnosu na pomenute rivale, a "prokockali" su jedno kolo.

TSC je u prvom meču dana pobedio Radnički u Kragujevcu sa 4:1 i otišao je na 68 bodova, koliko ima i Čuka koja je u derbiju kola savladala Vojvodinu (1:0) i izbacila je iz trke. Crno-beli su slavili protiv Novog Pazara, imaju 64 boda i želju (pitanje koliko realnu) da se nešto do kraja promeni.

TSC i Čukarički, da se ne lažemo, ispred sebe imaju neverovatnu priliku da osvajanjem drugog i trećeg mesta izbore grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Pošto su regularni deo sezone završili ispred Partizana, to znači da će biti korak ispred usled identičnog broja bodova.

FK Čukarički - FK Vojvodina Foto: MN Press/Marko Metlaš

To automatski znači da im je potrebno samo pet bodova u preostala tri kola, a ukoliko jedan od ova dva tima to uradi Partizan definitivno neće igrati kvalifikacije za Ligu šampiona.

Na ruku im ide i raspored. TSC dočekuje Voždovac u narednom kolu, potom gostuje Novom Pazaru i sezonu zatvara u Bačkoj Topoli protiv Vojvodine. Čukarički takođe igra dva meča kod kuće - protiv Pazaraca i Radničkog, dok će između ta dva duela gostovati Voždovcu. Kada je u pitanju Partizan, aktuelni vicešampion na svom terenu igra sa Radničkim i Voždovcem, ali ga čeka gostovanje Vojvodini u pretposlednjem kolu.

Zlatan Šehović proslavlja gol sa Vujačićem i Filipovićem, Partizan - Novi Pazar 8.5.2023. Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Ono što svakako vredi pomenuti, a što je veoma bitno, jeste to da Voždovac, Radnički i Novi Pazar nemaju nikakav rezultatski imperativ. Voša imao samo taj da eventualno prestigne Partizan, jer će teško doći do prva tri mesta posle poraza na Brdu.

Podsetimo, vicešampion Srbije će sledeću sezonu početi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. To znači da je plej-of Lige Evrope zagarantovan u slučaju ranog ispadanja, istovremeno i grupna faza Lige konferencija.

Kada je u pitanju treće mesto, ono donosi takođe plej-of Lige Evrope i grupnu fazu Lige konferencije ukoliko dođe do neuspeha. Ovde bi jedino Voša mogla da poremeti račune trećeplasiranom ako osvoji Kup.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Čukarički iz penala poveo protiv Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boro

    8. maj 2023 | 22:23

    Partizanu je odgovarao poraz Vojvodine u borbi za peto mesto...

  • Bez glutena

    8. maj 2023 | 22:13

    A bas su platili licencu

  • Гробар 1966

    8. maj 2023 | 22:07

    Како играмо и какав тим имамо, ми и нисмо за Европу!Пауза…….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA