Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolubari preti oduzimanje bodova, ugrožen opstanak u Superligi

Vreme čitanja: oko 1 min.

I pored toga što su na sedam bodova iznad opasne zone

  • 4
Fk Partizan - FK Kolubara Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kako smo već pisali ranije, disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv nekoliko klubova zbog sumnje da su ugrozili integritet takmičenja. 

Iz UEFA je stigao dopis u kojem se izražavaju sumnje o potencijalnom nameštanju dve utakmice Superlige Srbije i jedne u Prvoj ligi Srbije i to je bio okidač za krovni savez. U pitanju su mečevi 32. i 33. kola plej-auta u kojima je Kolubara igrala protiv Mladosti u Novom Sadu i Spartaka u Lazarevcu, a sumnjiv je i duel Radnički Novi Beograd - RFK Novi Sad, odigran prvog maja.

Kako "Sportklub" prenosi, Kolubari preti oduzimanje bodova. Ukoliko se prekršaj ispostavi tačnim, Lazarevčani su ozbiljno ugroženi jer je u pitanju dvostruka dojava iz UEFA, što prema prema Disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza Srbije znači da im preti oduzimanje od 6 do 30 bodova.

Osim bodovne kazne moguća je i diskvalifiakcija barem jedan rang niže u odnosu na onaj u kojem se klub takmičio u vreme izvršenja disciplinskog prekršaja, a olakšavajuće okolnosti nisu predviđene ovim pravilnikom.

Kolubara trenutno ima 37 bodova i četiri kola pre kraja zauzima "bezbedno" deseto mesto, sa sedam bodova više u odnosu na Radnik, prvi tim ispod crte, ali uz meč više u donosu na Surduličane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гојко

    9. maj 2023 | 16:16

    Сумњивија је утакмица у Б Паланци Тск - Партизан, него у Н Саду Младост - Колубара.

  • panic

    9. maj 2023 | 16:06

    to se desava u svim ligama Evrope sve čudni rezultati zadnjih četvoro u ligi odjednom po 2-3 vezane pobede i to na gostovanjima kod timova koju su medju prvih 5-7 a bodovna razlika veća i od 30 bodova malo čudno dodje ali kažu sad su u formi

  • Burek

    9. maj 2023 | 15:48

    Ne kažem da su večiti rivali sjajni po tom pitanju (zavisi od sezone), ali bi ovo bila itekako pravedna odluka !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA