≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Sudar Reala i Sitija završen remijem: De Brujne smirio strast Bernabeua, u Mančesteru se rešava finalista LŠ

Vreme čitanja: oko 7 min.

Ovo je tek prvi deo borbe, sledi nastavak na Ostrvu

  • 4
Kevin De Brujne Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija odigrali su 1:1 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, pa će se konačni putnik, posle iscrpne i fantastične predstave, za finalnu bitku rešavati u Engleskoj.

Madriđani su poveli preko Vinisijusa Žuniora u 36. minutu, dok je uzvratio Kevin De Brujne u 67. minutu.

Ako se pogleda čitav tok meča, Sitijeva mašina je radila od starta do 25 minuta, da bi se zatim ugasila od strane nadolazećeg talasa domaćih, a onda se ponovo upalila u poslednjih 25 minuta.

Građani su opasno napadali na startu, totalno preuzeli loptu i krenuli da guraju domaćina u 16 metara. Sve to je izazvalo burnu reakciju navijača koji su prilično razmaženi decenijskim igrama svog tima, pa su krenuli i zvižduci.

Da li je to probudilo momke Karla Anćelotija ili drugačiji pristup (ili kombinovano), ali je Real počeo da igra dosta ozbiljnije i organizovanije.

Nakon pola sata je ustanovljena totalna ravnoteža, a onda su se Madriđani i opustili do konačnog vođstva do kojeg su stigli iz prvog udarca na gol.

Trojna kombinacija koja je krenula od Luke Modrića došla je do Kamavinge koji je prosledio loptu do Vinisijusa, a onda je Brazilac posle pet metara namestio nišan i sa ivice kaznenog pogodio gornji levi ugao za veliku eksploziciju u Madridu u 36. minutu.

Real Madrid i Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Kao da gostujući kolektiv sada nije imao ideju kako da se vrati na pravi put, a madridski sastav je nastavio sa građenjem jedne sjajne igre uz bedem koji je bio postavljen pozadi.

Ista muka za Siti se nastavila i u drugom delu igre. Gundogan i Silva su totalno bili bezidejni, gubili su obojica lopte i nisu uspevali da kompletiraju završni pas.

Jedino ko je mogao da promeni situaciju u svemu ovome jeste De Brujne sa svojom asistencijom Halandu ili magijom u vidu gola.

Upravo je bilo ovo drugo u 67. minutu.

Real Madrid i Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Belgijanac nije oklevao na kratki pas Gundogana, te je spoljnim delom kopačke tukao sa centralne pozicije taman izvan kaznenog prostora, te pogodio donji levi ugao i ostavio Kurtou bez šansi.

Nije se brzina vratila na stranu tima iz Mančestera, već je ponovo uspostavljena ravnoteža koja je bila sve do prvog minuta nadoknade kada je jedan žestok udarac dobro uzdrmao Kurtou. Čuameni je tukao sa nekih 18 metara toliko jako da se Ederson više branio od lopte nego branio gol, ali je uspeo da odbrani i sebe i gol.

Na kraju remi i samo uvod u priču koja će svoj poslednji čin imati u Engleskoj.

TOK MEČA

II POLUVREME

91. minut - Kakav topovski udar Čuamenija, ali Ederson bukvalno uspeva da se odbrani od ove lopte!

88. minut - Prekidaju se napadi vrlo brzo. Bernardo Silva je odavno trebalo biti zamenjen jer mu fali koncentracije i već tri lopte je u šest minuta izgubio. Kako stvari stoje, rezultat od 1:1 je prilično realan.

82. minut - Već desetak minuta se igra na sredini terena i to je prilično neortodoksno za ovaj duel koji je obilovao agresivnim napadima sa obe strane.

73. minut - Šire ruke igrači Sitija i traže ofsajd, a Benzema je umalo bio koban po gol gostiju upravo iz te akcije. Ostaje 1:1.

67. minut - GOOOOOOOOL! IZJEDNAČENJE SITIJA! Kevin De Brujne! Belgijanac nije oklevao na kratki pas Gundogana, te je spoljnim delom kopačke tukao sa centralne pozicije taman izvan kaznenog prostora, te pogodio donji levi ugao i ostavio Kurtou bez šansi. Razbijen je magični bedem Reala i možda ćemo dobiti neki drugi tok utakmice.

64. minut - Ono što najviše frustrira Siti jeste momenat da uopšte ne mogu da izlete u kontru kao što konstantno rade ostalim protivnicima. Svaki pas koji bi mogao da stvori probleme napred je prekinut od strane Ridigera i Alabe, Bernardo i Gundogan su bez ideje ili sa idejom koja ne stvara razliku.

59. minut - Kakav pritisak Reala, kao da to nije ista ekipa koja je počela meč. U drugom delu igre je 70 odsto lopta u posedu Madriđana.

55. minut - Vrhunski start Alabe koji je ušao u šut Halandu i izbacio loptu u korner, a iz ugla nije bilo veće pretnje.

52. minut - Sjajna prilika na ivici ofsajda: Kevin De Brujne je malo iskosa sa desne strane ušao na nekih 10-11 metara od gola, ali mu je Kurtoa sjajno skratio ugao i sprečio desnom šakom promenu rezultata.

50. minut - Kakva vrteška Rodriga, Vinisijusa i Benzeme zaključena je upravo udarcem Francuza koji je blokiran u poslednjem momentu. Prelepe kombinacije na levom rubu kaznenog prostora.

49. minut - Siti je izgubio ubojitost koju je imao u prvih 20 minuta meča. Te žestine nema ni na startu drugog poluvremena. Real kombinuje između dve poslednje linije i lako iznosi loptu.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Erling Haland Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

47. minut - Prvi karton na meču. Jasna namera Tonija Krosa da zaustavi eventualni prodor Gundogana je sankcionisana.

45. minut - Gurkanje Griliša i Karvahala je pretilo da preraste u veći sukob, a onda samo 30 sekundi kasnije isti duel koji tera arbitra da ih pozove na razgovor. Opomena obojici pred karton.

41. minut - Vreme leti, a mnogo se brzo igra. Gundogan je poslao jednu loptu po zemlji koja je prohujala kroz peterac, ali niti jedan njegov saigrač nije uspeo da reaguje na to.

36. minut - GOOOOOOOOOL! VODI REAL! Vinisijus Žunior je strelac. Trojna kombinacija koja je krenula od Luke Modrića došla je do Kamavinge koji je prosledio loptu do Vinisijusa, a onda je Brazilac posle pet petara namestio nišan i sa ivice kaznenog pogodio gornji levi ugao za veliku eksploziciju u Madridu.

Vinisijus Žunior Foto: Tanjug/AP

28. minut - Prvi malo duži prekid zbog udarca koji je zaradio Gundogan. Oseća se da je Real uspostavio kakvu-takvu ravnotežu posle Sitijevih ubojitih startnih minuta.

24. minut - Ruben Diaš je fenomenalnim startom sprečio siguran gol. Čekao je Benzema na drugoj stativi, a Portugalac se isprečio na jednom pasu po zemlji.

23. minut - Zvižduci domaćih navijača. Prilično razmaženi fanovi Reala ne mogu trenutno da uživaju shodno tome da njihovi ljubimci nemaju apsolutno ništa od igre, a kamoli kontrolu nad susretom.

21. minut - Tražili su momci iz Mančestera penal, a zatim je i Gundogan tražio korner, ali ništa od toga nije bilo svirano do sudije Diaša.

18. minut - Prvi put je zapretio Real iako nije bilo završnice. Ederson je bio brži i izleteo je na vreme pre nego što je Karim Benzema imao šansu da ga obiđe ili da šutira.

16. minut - Griliš sa leve strane centrira, Haland glavom sa druge stative i ponovo golman Reala na mukama. Mnogo je Siti bliži golu.

13. minut - Druga odbrana za Kurtou nakon pokušaja Rodrija sa preko 25 metara. Ponovo se Belgijanac pružio i pokrio sada drugi, desni donji ugao.

12. minut - Bastion Madriđana zasigurno nije mesto gde se može protivnik naigrati, ali gosti u ovom momentu imaju 71 odsto poseda i čini se da sve više preuzimaju konce igre.

8. minut - Povratna lopta i tuče Kevin De Brujne sa ivice kaznenog prostora, ali Tibo Kurtoa odličan na zadatku pokriva levi donji ugao i odbija pokušaj.

4. minut - Prilično dinamično je krenulo na obe strane, po jedan šut je viđen od Reala i Sitija, ali oba puta je reagovao defanzivni blok.

1. minut - MEČ U MADRIDU JE POČEO! 

SASTAVI

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alaba, Ridiger - Kros, Modrić, Valverde, Kamavinga - Rodrigo, Vinisijus - Benzema.

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Dias, Akanđi - Gundogan, Rodri, De Brujne - Silva, Griliš - Haland.

PRE MEČA

Nema sumnje, pred nama je pravi spektakl. Dve ekipe sa super timovima sudaraju se u finalu pre finala, a u onom pravom finalu će pobednik ovog okršaja sigurno biti i favorit.

Real se već oprostio od titule u Primeri, ali su na evropskoj sceni već deceniju glavni favorit za osvajanje. "Klempavi" trofej je bio često u njihovim vitrinama poslednjih godina.

U poslednjem odigranom meču je savladao Osasunu sa 2:1, a u prošlogodišnjem polufinalu je uspeo da izbaci upravo Mančester siti sa ukupnih 6:5 u dvomeču.

Sa druge strane, "građani" su u jednom momentu počeli da gube korak za Arsenalom, a onda su u šest kola dodali opasan gas i iskoristili loše igre Arsenala da izbiju na čelo Premijer lige.

Lids je poslednji pao sa 2:1, a u kadru Pepa Gvardiole nema igrača koji je u lošoj formi.

U poslednjem međusobnom meču Real je upravo slavio protiv Sitija sa 3:1 i uspeo da preokrene situaciju u svoju korist posle poraza u Engleskoj.

Gosti dolaze bez Nejtana Akea, ali im to neće biti baš velika boljka shodno defanzivnom arsenalu, dok sa druge strane takođe neće biti štopera Edera Militaoa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. maj 2023 | 20:59

    Po cemu je siti gigant?

  • Fredy

    9. maj 2023 | 23:07

    Dobar mec, problem je Benzems koji nje u formi il nece da igra jer Real hoce da kupi jos jednog napadaca. Nadam se da opet budu u finalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA