≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA kaznila Srbiju: Ključni meč u kvalifikacijama igramo bez navijača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kazna je stigla zbog pogrdnog skandiranja naših navijača u Podgorici

  • 12
Fudbalska reprezentacija Crna Gora - Srbija Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalski savez Srbije kažnjen je zabranom prisustva navijača na jednoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i sa 50.000 evra od strane UEFA.

Razlog za kaznu koja je izrečena FSS-u jesu pogrdna skandiranja navijača na utakmici protiv Crne Gore u Podgorici, koju je naša selekcija dobila.

Osim jednog meča bez publike i novčane kazne, FSS-u je zabranjeno i da prodaje kontigent ulaznica za naredni gostujući meč protiv Bugarske u Sofiji 20. juna.

Fudbalska reprezentacija Srbije, navijači Foto: Telegraf.rs

Ovo znači da će "Orlovi" meč protiv Mađarske 7. septembra igrati pred praznim tribinama i to bi mogla da bude poteškoća za našu reprezentaciju, jer je reč o susretu protiv najvećeg direktnog rivala za osvajanje prvog mesta u kvalifikacionoj grupi i samim time direktan plasman na EURO.

Kako je navedeno iz UEFA, našem Savezu i reprezentaciji je aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.

Što se tiče meča u Podgorici, kaznu je dobio i FS Crne Gore, koji će morati da zatvori deo stadiona "Pod Goricom" za meč protiv Bugarske, a uz to će platiti i 20.000 evra novčano u kasu UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    10. maj 2023 | 13:10

    Hahahaha kakva smo mi komedija u svemu.

  • NekoKo

    10. maj 2023 | 14:40

    Naši i bez kazne igraju pred praznim stadionom. To niko živi ne prati. Za nas Srbe, srpski fudbal je odavno postao totalno levi sport i to sa punim pravom.

  • vuk

    10. maj 2023 | 13:28

    al nas mlate..koko stignu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA