Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA potvrdila da je Real oštećen: Objašnjeno zašto nije reagovao VAR i poništio gol De Brujnea

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novinari sa "Eurosporta" su povodom svega ovoga kontaktirali UEFA i upitali ih šta se dogodilo i zašto nije reagovao VAR

  • 4
Mančester Siti, Real Madrid, lopta u autu Printskrin: BEIN SPORTS

Podigla se velika prašina nakon prvog polufinalnog meča Lige šampiona između Real Madrida i Mančester Sitija zbog spornih dešavanja koja su prethodila pogotku engleskog kluba.

Pre nego što je De Brujne postigao gol, Bernardo Silva je dirao loptu koja je bila van terena, prekida igre nije bilo, a Kamavinga je istu brzo izgubio i usledila je akcija za gol Sitija.

Istog trenutka kada se pojavio snimak koji pokazuje da je lopta bila u autu i da je igra trebalo da bude prekinuta, javio se bes u Madridu, dok su ostali ljubitelji fudbala ostali da se pitaju zašto se nije uključila VAR tehnologija i ukazala na očitu grešku pomoćnog sudije.

Novinari sa "Eurosporta" su povodom svega ovoga kontaktirali UEFA i upitali ih šta se dogodilo i zašto nije reagovao VAR.

- Bernardo Silva je loptu poslao van terena, ali VAR se nije smeo uključiti kod De Brujneovog gola jer je odmah nakon izlaska lopte u aut nju osvojio Real. Tako je došlo do promene poseda i nove akcije. Reč je o grešci pomoćnog sudije na toj strani, koji nije pokazao aut. VAR se ovog puta ne može uključiti još jednu akciju kasnije - kažu iz "Eurosporta" da im je poručeno iz UEFA.

Nema sumnje da posle ovog priznanja iz UEFA da je bila sudijska greška koja je uticala direktno na konačni ishod, na "Santijago Bernabeu" će biti još besniji i "poleteće drvlje i kamenje" na račun Sudijske komisije "evropske kuće fudbala".

Utakmica u Madridu je završena rezultatom 1:1 koji sigurno više odgovara Mančester Sitiju, pošto je revanš na njihovom terenu.

(Telegraf.rs)

Video: VAR poništio penal Napretku, publika u čudu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aut je aut

    10. maj 2023 | 21:01

    ne postoji opravdanje pogotovu kad imaš VARalicu

  • Fredy

    10. maj 2023 | 18:11

    Nepomaze ni tehnika, ako sudac zasere stvar.

  • normalno

    10. maj 2023 | 21:01

    naredili arapi od ovih engleza da im se pomogne na svaki mogući način

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA