≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zahuktali Vlahović i Kostić "ruše" Sevilju, srpski duo bez Milenkovića napada Švajcarce

Vreme čitanja: oko 3 min.

Italijani predvođeni srpskim fudbalerima napadaju plasmane u finala dva uslovno rečeno "slabija" UEFA takmičenja

  • 1
Filip Kostić, Dušan Vlahović, FK Juventus Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Prvi polufinalni susreti Lige šampiona opravdali su očekivanja većine poznavaoca najvažnije sporedne stvari na svetu. Mančester siti i Real će o finalisti odlučivati na "Etihadu" nakon madridskih 1:1, dok u drugi meč na "San Siru" Inter ulazi sa velikom zalihom protiv Milana (2:0).

Predstoje nam ništa manje interesantni dvoboji u Ligi Evrope i Ligi konferencija, barem na papiru.

U polufinalu drugog po snazi UEFA turnira sve oči srpske javnosti biće uprte u Torino gde će Juventus ugostiti Sevilju.

Alegrijeva ekipa je nakon niza loših rezultata u poslednja tri kola Serije A konačno pronašla formu i sa sedam osvojenih bodova i dalje uspeva da opstane na poziciji dva. Doduše klub i dalje iščekuje da li će kazna oduzimanjem bodova biti vraćena, umanjena, odložena ili ukinuta, tako da mnogi jedan od izlaza iz te situacije vide upravo u Ligi Evrope. Naime, ukoliko Stara dama osvoji pehar u ovom takmičenju plasman u domaćem šampionatu i neće biti toliko bitan jer će učešće u narednoj sezoni Lige šampiona biti zagarantovano.

Ono što posebno može da raduje Masimilijana Alegrija jeste forma Dušana Vlahovića, strelca na poslednje dve utakmice. Dugo se pisalo o potencijalnom odlasku popularnog Ducija, njegovom sukobu kako sa domaćim, tako i sa brojnim protivničkim navijačima, ali sve to je trenutno u drugom planu. Karakter koji je srpski reprezentativac pokazao u poslednje vreme defintivno je nešto na čemu se može zasnivati optimizam pred okršaj sa uvek neugodnim Andalužanima. U ekipi Juventusa standardno mesto rezervisano je i za Filipa Kostića, koji je u ovoj kampanji već zabeležio 12 dodavanja za pogotke. Mali problem za tim biće izostanci Bremera i od skoro povređenog De Šilja.

Opšte je poznato da je Seviljino omiljeno nadmetanje upravo ono u Ligi Evrope, što su dokazali u prošloj rundi eliminacijom Crvenih đavola. Osim toga, jedini preostali španski predstavnik je u fantastičnom nizu i na poslednjih devet duela poraženi su samo jednom, što je uticalo i na dramatičan skok na lestvici Primere, tako da se Mendilibarov tim može u potpunosti usmeriti na evro-kup, ali u vidu treba imati i nešto veći broj igrača na koje neće moći da računa, pa su rotacije u sastavu neminovne.

Za domaću javnost bitniji okršaj u Ligi konferencija igraće se na stadionu "Artemio Franki" gde će Fiorentina za protivnika imati Bazel.

Italijanskom timu, pored finala kupa svoje države, ostaje da se za mesto u Evropi u sezoni 2023/24 bori preko švajcarske ekipe i posle eventualnog finala. Pa ipak oni ne blistaju u poslednjih mesec dana, a posebno to važi za odbranu jer je često broj primljenih pogodaka bio i veći od dva. Treba istaći da Luka Jović i Aleksa Terzić neće imati pomoć suspendovanog Nikole Milenkovića, pa srpska kolonija neće biti kompletna.

Bazel je totalni autsajder, što zbog trenutno tek petog mesta u svom prvenstvu, što zbog realnog igračkog kvaliteta, ali nikako se ne smeju olako otpisati, što je na svojoj koži osetila Nica u četvrtfinalu.

Još jedan na papiru vrlo uzbudljiv okršaj gledaćemo u Rimu gde će Roma dočekati Bajer Leverkuzen, naravno u Ligi Evrope. Na prvom mestu svetski mediji stavljaju prvi međusobni duel dva trenera, nekada "saradnika" u Realu - Žozea Murinja i Ćabija Alonsa.

Triler dvomeč sa Fejenordom ostavio je dubok trag na naredne rezultate Vučice, koja je sada faktički van borbe za Ligu šampiona, barem ako pričamo o Kalču. Čak četiri susreta u nizu nisu osetili slast trijumfa, pa će Leverkuzen biti prava šansa da se negativna serija prekine. Za razliku od Bazela u duelu Lige konferencija, Bajer se nikako ne može ubaciti u grupu autsajdera, a u prilog im ide podatak da su u poslednjoj ligaškoj utakmici sa Kelnom poraženi prvi put od 19. februara.

U poslednje vreme sve standardniji Nemanja Matić verovatno će dobiti svoje minute u Murinjovom rosteru.

Poslednji, četvrti "sukob" večerašnjeg programa u Londonu će biti odigran između domaćeg Vest Hema i AZ Alkmara.

Svi mečevi počinju u 21:00.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA