≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki skandal drma Belorusiju: Šahtjoru oduzeta titula osvojena prošle sezone

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soligorsk i Energetik ostali i bez bodova i učešća u Evropi

  • 0
Kluž - Šahtjor Soligrosk, 11.8.2022. Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kontrolno-disciplinska komisija Fudbalske federacije Belorusije žestoko je kaznila dva kluba zbog dokazanih sumnji o nameštanju utakmica.

Četvorostrukom uzastopnom šampionu Šahtjoru iz Soligorska sada ostaju tri titule pošto im je prošlosezonska oduzeta. Osim toga klub je ostao bez evropske licence za ovu sezonu, u aktuelnoj kampanji im je oduzeto 30 bodova pa su nakon 6 kola na poslednjem mestu sa -17, a takođe u narednoj godini će startovati sa minus 20, bez obzira na rang u kojem će se takmičiti.

Bivši sportski direktor kluba i reprezentativac Rusije i Kazahstana Vladimir Niderhaus proglašen je personom non grata u Belorusiji.

Osim njih kaznu je "zaradio" i vicešampion Energetik izbacivanjem iz Evrope, i sa 20 odnosno 10 bodova minusa u ovoj i narednoj sezoni, dok je Belšini ove godine izbrisano deset, a sledeće će pet poena, tako da sad jedni imaju 16, a drugi 8 bodova minusa.

Mesta u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni "relocirana" su tako da će BATE igrati u kvalifiakcijama za Ligu šampiona, dok će u Ligu konferencija Dinamo Minsk i Isloč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA