≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegraf u Liverpulu uživo gledao moć Sitija: Haland nastavio da rešeta, Gundogan izveo magiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izabranici Pepa Gvardiole došli su do 85 osvojenog boda i nalazi se na prvom mestu, sa četiri boda više od Arsenala, koji ima i meč manje

  • 0
Everton - Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su na gostujućem terenu ekipu Evertona sa 3:0, u okviru 36. kola engleske Premijer lige, a reporter Telegrafa bio je na tribinama "Gudison Parka" u Liverpulu i uživo gledao "demonstraciju sile" Sitija.

Dobro je Everton ušao u meč i delovalo je da "Karamele" mogu biti konkurentne "Građanima", ali je od 37. minuta usledio pravi "blickrig" gostiju.

Prvo je u 37. minutu raspoloženi Ilkaj Gundogan na spektakularan način, iz okreta i gotovo nemoguće situacije pogodio na asistenciju Mareza, da bi dva minuta kasnije Gundogan bio u ulozi asistenta, namestivši loptu Erlingu Halandu, koji je glavom pogodio pored nemoćnog Pikforda.

To je ujedno bilo i poslednje velikpo uzbuđenje u prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu, Siti je krenuo znatno bolje i direktnije, što je Gundogan potvrdio u 51. minutu, novim pogotkom. Glavni arbitar je dosudio slobodan udarac na dvadesetak metara od gola Evertona, a kraj lopte je stao upravo Gundogan.

Namestio se nemački fudbaler, i majstorski, preko živog zida poslao loptu u sam gornji desni ugao, a Pikford je paradom samo ulepšao pogodak.

Time je ujedno i postavljen konačan rezultat, a izabranici Pepa Gvardiole došli su do 85 osvojenog boda i nalazi se na prvom mestu, sa četiri boda više od Arsenala, koji ima i meč manje. "Građani" su ovim trijumfom napravili veliki korak ka novoj tituli u Premijer ligi, s obzirom na to da imaju meč manje od Arsenala, i četiri boda više, na dva kola pre kraja.

Sa druge strane, Everton je ostao na 32 boda i nalazi se na bod od opasne zone, ispred Lidsa. U drugoj utakmici koja je odigrana tokom dana, Brentford je na svom terenu bio bolji od ekipe Vest Hema rezultatom 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Nova uzdanica Mančester Sitija: Dejna može svašta s loptom i u teretani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA