Vreme čitanja: oko 1 min.

Fejenord je novi šampion Holandije: Klub iz Roterdama prekinuo slavljenički niz Ajaksa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj način, Fejenord je prekinuo niz od tri uzastopne titule Ajaksa, koji sa kapitenskom trakom predvodi srpski reprezentativac, Dušan Tadić

  • 0
FK Fejenord Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Gotovo je -  Fudbaleri Fejenorda osvojili su titulu šampiona Holandije, dva kola pre kraja prvenstva.

Klub iz Roterdama je na domaćem terenu bio bolji od Go Ahed Iglsa rezultatom 3:0, i tako i matematički obezbedio naslov novog šampiona. Fejenord je tako iskoristio prvu "meč loptu" i pred svojim navijačima, na popularnom stadionu "Tiganj" došao do zasluženog slavlja.

Šampionski trijumf mogao je da se nasluti već u 18. minutu, kada je na semaforu stajalo 2:0 u korist domaćina, posle pogodaka Idrisija i Himeneza, da bi na kraju titulu "zapečatio" Paiksao u 54. minutu.

Ovo je 16. titula za tim iz Roterdama, a prva posle šest godina čekanja. Što se stanja na tabeli tiče, Fejenord je prvoplasirani tim sa 79 bodova, dok je drugi PSV sa 68 osvojenih bodova, uz meč manje.

Po završetku meča, usledilo je veliko slavlje, koje se sa popularnog "Tiganja" preselilo i na ulice Roterdama, gde su hiljade navijača priredile spektakl. Na ovaj način, Fejenord je prekinuo niz od tri uzastopne titule Ajaksa, koji sa kapitenskom trakom predvodi srpski reprezentativac, Dušan Tadić.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Fejenorda pred Humskom: Žandarmerija ih prati u stopu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA