Vreme čitanja: oko 1 min.

Od bankrota, preko novog stadiona do titule: AEK je šampion Grčke, slavlje uveličao i Mijat Gaćinović!

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je bio strelac jednog od golova na današnjem meču protiv Volosa

  • 0
Mijat Gaćinović Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Fudbaleri AEK-a postali su novi šampioni Grčke! Do druge titule u pet godina stigli su nakon ubedljive pobede u poslednjem kolu protiv Volosa na domaćem terenu, čime su zaokružili sjajnu takmičarsku godinu - 4:0 (2:0)!

Kao što je vrlo dobro poznato, grčki klub je pre ne tako davno imao ogromnih finansijskih problema zbog čega je morao da proglasi bankrot i preseli se u treću ligu. Na njihovu sreću, ali i zadovoljstvo navijača, vrlo brzo su se vratili u najviši rang nakon promene rukovodstva, koje se založilo da će AEK vratiti na slavne staze.

I to se zaista desilo. Prva titula došla je u sezoni 2017/18, a sada je stigla i druga u pet godina. I to na potpuno novom stadionu, na kojem su zaigrali počevši od ove takmičarske godine. Na njemu su, eto, na kraju i krunisali ovu sezonu velikom pobedom nad Arisom koju je između ostalog uveličao i naš Mijat Gaćinović.

On je bio strelac drugog gola za AEK na meču protiv Volosa u 33. minutu na dodavanje Zubera. Preostale pogotke postigli su upravo Zuber, kao i Pineda i Šimanski.

AEK će u narednoj sezoni nastupati u kvalifikacijama za Ligu šampiona zajedno sa Panatinaikosom koji je završio na drugom mestu. Zeleni su bili lideri do pred sam kraj, ali je klub Ivice Jovanovića na kraju ipak posustao.

Olimpijakos će samo u Ligu Evrope i to u kvalifikacije za ovo takmičenje, dok PAOK i Aris pokušavaju da se domognu Lige konferencija narednog leta.

(Telegraf.rs)

Video: "Mora malo da se podvikne": Duljaj o taktici protiv Radničkog 1923

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA