Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin i Hrvat oduševili Grke: Ogrnuti zastavama slavili titulu AEK-a i dali lekciju prijateljstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepa slika nam dolazi iz Atine

  • 0
Mijat Gaćinović, Domagoj Vida Foto: Instagram.com/mijat10

Atinski AEK je od prošlog vikenda novi šampion Grčke. Crno-žuti su u poslednjem 10. kolu plej-ofa kao domaćini deklasirali Volos sa 4:0 i iskoristili kiks prvog pratioca Panatinaikosa koji je odigrao nerešeno sa Arisom, 1:1.

AEK je uoči poslednjeg kola prvenstva imao tri boda više u odnosu na Panatinaikos, pa mu je za trofej bio dovoljan i bod kako bi i matematički obezbedio 13. titulu prvaka.

Tim trenera Matijasa Almeide nije kalkulisao, već je od starta krenuo silovito i golovima Zubera, Gaćinovića, Pinede i Šimanskog ostvario uverljivu i zasluženu pobedu.

Naš fudbaler, Mijat Gaćinović dao je doprinos istorijskom uspehu, odigrao je dobru utakmicu, postigao gol i potom je zamenjen u 52. minutu.

AEK-u je ovo prva titula nakon 2018. godine, a 13. u klupskoj istoriji. Ispred Atinjana su po broju osvojenih titula Panatinaikos sa 20 i Olimpijakos, koji ima rekordnih 47. 

Nakon utakmice pojavila se lepa slika, naime, klupski drugovi Mijat Gaćinović i Domagoj Vida slavili su titulu zagrljeni, ogrnuti zastavama Srbije i Hrvatske. Više Grčkih medija prenelo je ovaj prizor uz pozitivan komentar i napomenu da u AEK-ovoj svlačionici vlada sloga i zajedništvo, što je i formula za uspeh.

(Telegraf rs)

Video: Našli smo ceo snimak navijačice Napolija koja je u tangama i golih grudi slavila titulu na ulici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA