≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strah od upada navijača, Everton za poslednje kolo angažuje privatno obezbeđenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub iz Liverpula nalazi se u nezavidnoj situaciji, pa postoji realan strah od mogućih nereda

  • 2
Navijači Evertona, Everton - Mančester siti 14.5.2023. Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Plavi deo grada na reci Merzi nema mnogo razloga za zadovoljstvo već nekoliko godina. Posebno se to odražava tokom akutelne sezone jer se klub nalazi u grčevitoj borbi za opstanak.

Nekoliko puta su pristalice Evertona organizovale protesta protiv iranskog vlasnika Farada Moširija. Biznismen već godinama posluje u Britaniji, svojevremeno je bio i manjsinski vlasnik Arsenala, a od januara prošle godine ima većinski udeo Karamela.

Zbog sve većeg negodovanja pristalica uprava kluba je angažovala privatno obezbeđenje, što je bilo vidno nakon susreta sa Mančester sitijem i novog poraza.

Britanski mediji već spekulišu da će ista slika biti viđena i posle meča 38. kola protiv Bornmuta. Susret može biti odlučujući kada je u pitanju ostanak u Premijer ligi pa je vrlo moguće da bi navijači upadom mogli da naštete klubu i finansijski i takmičarski.

Dva kola pre kraja Everton je 17. sa 32 boda, jednim više od Lidsa koji je prvi ispod crte i dva boda plus u odnosu na Lester.

Do kraja sezone pored pomenutog okršaja sa Bornmutom gostovaće Vulvsima predstojećeg vikenda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA