≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spektakl u polufinalu Kupa! Za Čuku je ovo finale, za Vojvodinu najvažniji meč u sezoni

Vreme čitanja: oko 3 min.

Drugi polufinalni par čine TSC - Crvena zvezda

  • 1
Utakmica FK Vojvodina - Čukarički Foto: MN Press/SS

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog od 18.30 časova igraju polufinale Kupa Srbije u Novom Sadu, uz ogroman značaj meča za obe strane!

Nije tu u pitanju samo plasman u finale i potencijalna borba za trofej, koliko je na talonu igranju grupne faze nekog evropskog takmičenja.

Za Čuku je ovo praktično finale, jer jedino Vojvodina realno može da ih spreči da ne igraju najmanje Ligu konferencija sledeće sezone.

Brđani su treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani TSC, i imaju četiri više od Partizana na dva kola do kraja Superlige. Teoretski im trebaju dva boda, ili jedna pobeda u duelima sa Voždovcem i Radničkim.

Može Čuka i do kvalifikacija za LŠ, ali im za to treba kiks TSC-a. A pošto ne drže ništa u svojim rukama, realnije je da na kraju budu treći. Međutim, to treće mesto im neće doneti željene mečeve u Evropi ukoliko Voša na kraju osvoji Kup. Dakle, eventualnim izbacivanjem Novosađana bili bi na korak od najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Dušan Kerkez Foto: MN Press

- Sigurno je predstojeći meč jedan od najbitnijih u sezoni. I zbog samog plasmana u finale Kupa, mogućnosti da se borimo za trofej, ali i definitivne raspodele evropskih pozicija za narednu sezonu. Čeka nas veoma kvalitetan protivnik, ponovo igramo kao gosti, biće baš zanimljiva i teška utakmica, pravi derbi - rekao je trener Brđana Dušan Kerkez i dodao:

- Očekujem, pre svega, dosta publike na stadionu „Karađorđe“, polufinale Kupa Srbije mora da bude praznik srpskog fudbala. Očekujem veoma motivisanu Vojvodinu, baš kao i naš tim. Takođe, smatram da će biti slična utakmica nekadašnjoj, kao što je bilo na Banovom brdu. Možda grešim, ali ne očekujem mnogo golova. Svakako nas čeka zahtevan meč, fitički, psihički i taktički. Bitno je i nama i Vojvodini da pokažemo zašto smo u vrhu i zašto imamo velike ambicije, a rezultat će ovoga puta biti najbitniji.

Opet, Vojvodina upravo iz tog razloga igra svoj najvažniji meč u sezoni - što je i sam trener Radoslav Batak rekao u najavi utakmice.

FK Čukarički - FK Vojvodina Foto: MN Press/Marko Metlaš

- Neću reći ništa novo ako kažem da nas sutra očekuje najvažnija utakmica u sezoni. Mnogo ih je bilo do sada, ali je ova takođe jedna od njih. Želimo da uđemo u finale i da se upišemo u istorijske stranice kluba, jer Vojvodina je do sada osam puta igrala finale Kupa, a dva puta osvajala trofej. Svesni smo važnosti utakmice i značaja i mislim da smo spremni i verujem da ćemo to sutra i pokazati da našem stadionu pred našom publikom. Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni. Na prošloj utakmici smo malo i taktizirali, rekao sam i igračima da je utakmica sa Crvenom zvezdom prvo, a sa Čukaričkim drugo poluvreme. U svaku utakmicu ulazimo ozbiljno kako i dolikuje Vojvodini i njenoj tradiciji. Osim Uroša Nikolića koji je bio bolestan, svi ostali su trenirali i svi su spremni - jasan je Batak.

I dok Čuka samim plasmanom u finale "grli" grupnu fazu LK, Voša će i u eventualnom finalu morati da slavi. A tamo će ih čekati bolji iz duela TSC - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    17. maj 2023 | 15:37

    Kako treci moze da izvisi za Evropu ako Vosa uzme kup kad 4 tima igraju istu? Valjda bi u tom slucaju cetvrti na tabeli ispao iz evro takmicenja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA