≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Siti je drugi finalista Lige šampiona: "Građani" ponizili Real, "Kralj" na kolenima gledao magiju Pepove čete

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Građani" će u finalu, koje je na programu 10. juna, na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, igrati protiv milanskog Intera, koji je prethodno eliminisao gradskog rivala, ekipu Milana, sa ukupnih 3:0

  • 19
Liga šampiona Mančester Siti - Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u finale Lige šampiona, pobedom nad madridskim Realom rezultatom 4:0, a sa ukupnih 5:1.

Bio je Mančester Siti veliki favorit pre meča, što je mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu i iznenadilo, ali prema onom viđenom na terenu - potpuno opravdano.

Pogotovo kada je reč o prvih 45 minuta. "Građani" su delovali toliko superiorno tokom prvog poluvremena, što potvrđuje gotovo svaki statistički parametar. Tri puta više dodavanja razmenili su izabranii Pepa Gvardiole, u odnosu na Real, koji je pored totalne nemoći, za 45 minuta uputio svega jedan udarac ka golu, i to preko Tonija Krosa, sa preko dvadeset metara. Ruku na srce, bio je taj šut ozbiljna muka za Edersona, i da nije bilo prečke, pitanje je da li bi Brazilac mogao da je zaustavi.

Što se tiče rezultata, već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Siti biti drugi finalista Lige šampiona. Od prvog minuta, igralo se gotovo "viktorije" pred golom madridskog kluba, što je prvi put eskaliralo u 23. minutu. Kevin De Brujne je još jednom pokazao neverovatan pregled igre i proigrao Bernarda Silvu, a portugalskom fudbaleru nije bilo teško da loptu smesti pored, do tada, odličnog Kurtoe.

U nastavku se nije menjalo skoro ništa, osim rezultata. Siti nije prestajao sa napadima, te je Bernardo Silva ponovo pogodio u 37. minutu. Gundogan je prvo šutirao, ali je izblokiran, a lopta se odbila pred gol, gde je bio upravo portugalski reprezentativac, koji je glavom, sa lakoćom "smestio" loptu u praznu mrežu, za opšti delirijum na "Etihadu". To je ujedno bilo sve u prvih 45 minuta.

Nešto bolji je bio Real u nastavku, ali to je bilo daleko od onoga što im je bilo potrebno za eventualni preokret. Preuzeli su kontrolu nad posedom lopte Madriđani, pokušavali i kombinovali, ali sve je "palo u vodu" u 76. minutu.

Kevin De Brujne je centrirao na peterac iz slobodnog udarca, Manuel Akanđi je dobro skočio i samo zakačio loptu, međutim, dovoljno da ona pogodi nesrećnog Edera Militaa i završi iza leđa Kurtoe.

Do kraja, Hulijan Alvarez je samo potvrdio prolaz, pogotkom u nadoknadi vremena. To je bila "varnica" za erupciju oduševljenja na "Etihadu", i znak za početak potpuno zasluženog slavlja. Siti ne samo da je apsolutno nadigrao "kraljevski" klub u revanšu, već su izabranici Pepa Gvardiole održali pravi "čas fudbala" Karlu Anćelotiju i njegovoj ekipi, i definitivno, po svakom aspektu viđenom na terenu, Siti je zaslužio plasman u Istanbul.

"Građani" će u finalu, koje je na programu 10. juna, na stadionu "Ataturk" u Istanbulu, igrati protiv milanskog Intera, koji je prethodno eliminisao gradskog rivala, ekipu Milana, sa ukupnih 3:0.

TOK MEČA

II Poluvreme

82. minut - Prilika za Real! Sebaljos je šutirao posle velike gužve, ali odličan je bio Ederson. Nema promene rezultata.

77. minut - GOOOOOL! Nesrećno je sada Eder Militao sproveo loptu u sopstvenu mrežu, nakon što je Akanđi zakačio loptu.

73. minut - PREČKA! Haland je bio u prilici, ali sjajno reaguje Kurtoa, a lopta od prečke izlazi van terena. Odličan prilika.

70. minut - Spremio je i izmenu Karlo Anćeloti, na terenu je Marko Asensio, a van igre je Toni Kros.

60. minut - Bila je ovo dobra šansa za Gundogana. Ipak, Militao dobro interveniše i lopta završava u rukama Kurtoe.

51. minut - Šutirao je Alaba sa distance, iz slobodnog udarca, ali Ederson je bio dobro postavljen.

51. minut - Evo i žutog kartona, a zaradio ga je Ruben Dijas.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

I Poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

37. minut - GOOOOOOOL! Ponovo je strelac Bernardo Silva! Gundogan je probio po boku i ušao u kazneni prostor, lopta se odbila do Silve koji je glavom "smešta" u praznu mrežu!

35. minut - Kakav "projektil" Tonija Krosa! "Odapeo" je Nemac sa distance, ali je prečka bila na strani domaćih. Delovalo je i da je Ederson zakačio loptu prstima, ali ništa od kornera.

32. minut - Odličan je bio Voker u odbrani. Povukao je Vinisijus brzu kontru, ali baš u trenutku kada je ušao u kazneni prostor pred gol Edersona, Voker je intervenisao i oduzeo mu loptu.

30. minut - Deluje da Real polako uspeva da krene organizovano preko polovine, i da su uspeli da "obuzdaju" veliki pritisak Sitija. Ipak, i dalje Siti deluje bolje.

23. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Siti! Akcija kao iz igrice, De Brujne je još jednom pokazao sjajan pregled igre i uposlio Bernarda Silvu, a Portugalcu nije bilo teško da unutaš kaznenog prostora "smesti" loptu pored Kurtoe.

Liga šampiona Mančester Siti - Real Madrid Foto: Tanjug/AP

21. minut - AU KAKVA ODBRANA KURTOE! Haland je ispratio dobar centaršut i glavom šutirao, a Kurtoa je pokazao neverovatne reflekse i izvio se koliko god je mogao, i skrenuo loptu pored stative.

19. minut - Ponovo preti Siti! De Brujne je gađao iz slobodnog udarca, ali lopta završava pored desne stative. Bilo je blizu, ali nema promene rezultata.

13. minut - AU! Velika prilika je ovo bila za Siti i Halanda, ali nema promene rezultata. Haland je dobro reagovao posle Griliševog centaršuta, ali je Alaba izbacio loptu sa gol linije. Mnogo sreće za Real.

7. minut - Veliki pritisak Mančester Sitija, Real gotovo da ne može da pređe polovinu. Zapretio je Rodri, kada je dobro ušao u kazneni prostor i gađao dalji ugao, lai je lopta završila van terena.

FK Mančester Siti - FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

4. minut - Prva prilika za domaće. Šutirao je Kajl Voker sa više od 20 metara, ali nije bio dovoljno precizan te lopta završava visoko preko gola.

1. minut - Meč je upravo počeo!

SASTAVI

Mančester Siti (3-2-4-1): Ederson - Voker, Dijas, Akanđi - Stons, Rodri - Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Haland.

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Rodrigo, Vinisijus, Benzema.

PRE MEČA

Kada je reč o susretu u Madridu, završen je bez pobednika, rezultatom 1:1. Ipak, iako je Real čak 14 puta osvajao prestižni "ušati" pehar, svetske kladionice vide Siti kao velikog favorita.

Što se tiče zdravstvenih biltena, oba trenera moći će da računaju na sve fudbalere kao i u prvom duelu. Oba tima su nakon prvog susreta upisala po pobedu u domaćim šampionatima. Siti je u gostima bio bolji od Evertona sa 3:0, a Real je na domaćem terenu slavio protiv Hetafea sa 1:0.

Takođe, treba napomenuti da je trener Madriđana, Karlo Anćeloti upravo u meču protiv Hetafea "odmarao" glavne igrače, kako bi bili spremni za revanš u Engleskoj.

Pobednik ovog dvomeča, u finalu će igrati protiv milanskog Intera, koji je prethodno eliminisao gradskog rivala, ekipu Milana.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada dobiješ izgubljenu utakmicu: Slavlje u svlačionici Real Madrida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA