≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo jednom u Liverpulu...": Kraj ere na Enfildu, kvartet napušta klub na leto, među njima i Roberto Firmino

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaće upamćeni kao fudbaleri koji su Liverpulu vratili titulu u Premijer ligi, kao i Ligu šampiona

  • 0
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Roberto Firmino Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Liverpul objavio je putem svojih javnih glasila da neće produžiti ugovor sa četvoricom fudbalera, te da će oni postati slobodni u izboru nove sredine. Radi se o Džejmsu Milneru, Aleksu Oksledju-Čemberlenu, Robertu Firminu i Nabiju Keiti.

Njima je isticao ugovor na kraju sezone, a doneta je sporazumna odluka da se isti ne produžava. Sigurno je od ove četvorice najveći gubitak u Robertu Firminu, ali Brazilac u toku ove sezone nije ličio na sebe, odigrao je 23 utakmice u Premijer ligi i postigao je samo devet golova uz četiri asistencije.

Pored njega, Džejms Milner je imao status rezerviste, Okslejd-Čemberlen je u svojoj prvoj sezoni bio veoma važan šraf svoje ekipe, ali je posle povrede izgubio kontinuitet i minutažu, pa je pao i u sasvim drugi plan.

Na kraju, Nabi Keita je i najveći promašaj u eri Jirgena Klopa, došao je za 60.000.000 evra, a praktično ništa nije pokazao. Ove sezone je prvi deo propustio zbog povrede, da bi potom odigrao osam utakmica, a u poslednja tri meseca ga i nema ni u protokolu

(Telegraf.rs)

Video: "Nikad nećeš hodati sam": Navijači Liverpula dočekali svoje igrače posle poraza u finalu LŠ

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA