Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li Vojvodina treba da pusti Čukarički i "vrati" im ta dva oduzeta gola?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mišljenja javnosti su podeljenja...

  • 5
Vojvodina - Čukarički

Foto: MN PRESS

Pravila su jasna i ona moraju da se poštuju kada je u pitanju, jer bi u suprotnom došlo do "bezvlašća", ali se istovremeno postavlja pitanje i da li su sva ta pravila poštena - odnosno koliko utiču na to da se sam fudbal "uprlja."

Takav slučaj trenutno pogađa srpski fudbal, nakon što je zvanična odluka da meč polufinala Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog bude odigran ispočetka i pri rezultatu 0:0. Bez obzira na to što su Brđani u trenutku prekida u sredu popodne vodili sa 2:0 u 33. minutu.

- Ako je utakmica stalnog takmičenja morala da bude prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti, o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. A ako je utakmica prekinuta po isteku 80 posto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom - stoji u pravilniku o Kup takmičenju koji je suprotan onim iz Superlige.

Zato i razumemo sportskog direktora Čuke Vladimira Matijaševića koji je nedugo nakon informacije da se igra novi meč javno rekao da "taj koji je pisao propozicije mora u zatvor."

Žalba mu, doduše, ništa neće doneti i prednost njegovog tima mogla bi da se "vrati" samo u jednom slučaju. A to je da se Vojvodina "skloni" i pusti rivala da postigne dva gola. Upravo su ovo česti komentari fudbalskih navijača koji se oglašavaju na društvenim mrežama na ovu temu.

U samoj knjizi Pravila za sezonu 2022/23 jasno stoji da je "fer, sportska i pravedna igra osnovni temelj fudbala", s tim što u ovom slučaju ništa nije ni fer ni sportski ni pravedno kada su u pitanju Brđani.

Da li Vojvodina treba da pusti Čuku i "vrati" im ona dva gola?

Glasajte

Nije ni Vojvodina ništa kriva, da se razumemo. Imali su tu sreću da je Novi sad pogodila strašna oluja i da nije bilo uslova za igru, ali je činjenica da u ovom slučaju postoji smao jedna oštećena strana - Čukarički.

Polufinale se igra na jedan meč, ulog je veliki i donosi borbu za trofej. Možda i veći za Vošu koja u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja može samo ako osvoji Kup, tako da se nekad jednostavno "poklonu u zube ne gleda."

- Ako ste tako pošteni i ako samo slušate pravila, zašto sutra, bez obzira što krene sa 0:0, ne pustite namerno da vam daju dva gola na početku i onda nastavite normalno da igrate? To bi bilo pošteno da uradite - jedan je od komentara na zvaničnoj Instagram stranici Voše, na kojoj su navijači podeljeni šta bi Stara dama trebalo da uradi danas od 15 časova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog napuštaju teren usled velike kiše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    18. maj 2023 | 11:03

    Mnogo se lozi ovaj Cukaricki, visa sila, vremenska nepogoda, niko nije kriv, pravila su takva, pici dalje ako si bolji dobices ih opet.Svi bi da kroje pravila kako im odgovara, pitao bi ih da je obrnuta situacija, kako bi postupili.

  • SRBin bre

    18. maj 2023 | 11:32

    Po toj logici Milan je trebao da pusti Zvezdi gol onomad kad je prekinuto zbog magle

  • РВ

    18. maj 2023 | 11:00

    Ни у лудилу. Није им Воша ништа крива а ни писала та глупа правила.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA