≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Čukarički je drugi finalista Kupa Srbije: Brđani bolji od Vojvodine i u ponovljenom meču

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Luka Adžić, bio je pravi "iks faktor" sa klupe, i samo što je ušao u igru, uspeo je da zatrese mrežu, i ispostavilo se, odvede svoj tim do finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji

  • 15
FK Čukarički Foto: MNPress

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, posle pobede nad ekipom Vojvodine u ponovljenoj utakmici rezultatom 1:0.

Jučerašnje jako nevreme, prekinulo je meč u Novom Sadu i primoralo timove da ona bude odigrana danas. Ipak, najviše je tu "stradala" Čuka, koja je u trenutku prekida imala velikih 2:0, i bila je na dobrom putu do finala.

Ipak, kako propozicije takmičenja nalažu, morala je biti ponovljena utakmica, i to ne od trenutka prekida, već od prvog minuta, ali ispostavilo se, da ni to nije bio preveliki problem za ekipu sa Banovog brda.

Mnogo bolje je tim Dušana Kerkeza ušao u utakmicu, i pod samog početka nametnuo svoj ritam, što se ogledalo i kroz nekoliko solidnih prilika preko Ovusua. Ipak, prvu veliku priliku imala je "Stara dama" iz Novog Sada, i to preko mladog Kabića, sredinom prvog poluvremena.

Dočekao je Kabić loptu u kaznenom prostoru, namestio se i snažno šutirao, ali je lopta završila preko gola. Delovalo je da je to bila "odskočna daska" za domaće, koji su od tog trenutka bili nešto konkretniji, i stvarali više prilika, ali se do odlaska na obaveznu pauzu rezultat ipak nije menjao.

A onda, u 51. minutu, viđen je jedan detalj, koji se ispostavio kao ključni, i baš on je prelomio utakmicu. Vitas je grubo startovao nad Badamosijem, a glavni arbitar je to okarakterisao kao start za žuti karton, a s obzirom na to da je Vitas već prethodno dobio jedan zbog igranja rukom, usledio je crveni karton i isključenje, te je Voša do kraja igrala sa igračem manje.

Od tog momenta, sve se okrenulo na stranu ekipe sa Banovog brda. Pritiskali su izabranici Dušana Kerkeza, napadali, pretili, što je na kraju eskaliralo u 71. minutu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Luka Adžić, bio je pravi "iks faktor" sa klupe, i samo što je ušao u igru, uspeo je da zatrese mrežu, i ispostavilo se, odvede svoj tim do finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Tamo će im protivnik biti branilac trofeja, i šampion Srbije, ekipa Crvene zvezde. Klub iz Ljutice Bogdana je prethodno savladao ekipu TSC-a sa 3:0 u Bačkoj Topoli. Termin finala i dalje nije poznat, a ni tačno mesto odigravanja, iako se kao potencijalni domaćin finala pominjala Bačka Topola.

TOK UTAKMICE

II poluvreme

90. minut: Mogao je Čukarički sada da "zapečati" plasman u finale, ali Simić neverovatno brani čak tri pokušaja i sprečava da lopta završi u mreži.

86. minut: Ponovo čarke na terenu. Milođšević se ušao u konflikt sa Sisokom, ali pribrani saigrači brzo smiruju situaciju.

72. minut: GOOOOOOOOL! Vodi Čukarički! Luka Adžić je "džoker" sa klupe, i samo što je ušao u igru uspeva da se upiše u listu strelaca.

66. minut: Odmah na drugoj strani uzvraća Uroš Nikolić, ali ni njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

65. minut: Docić je sjajno šutirao! Ipak, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završava pored gola.

64. minut: Sisoko je dobro šutirao sa distance, ali lopta završava u rukama Simića.

57. minut: Evo i prvih čarki na terenu, posle dulea Lazarevića i Tošića. Ipak, brzo se sve smirilo.

51. minut: Crveni karton za Vitasa! Startovao je pregrubo nad Badamosijem i zaradio drugi žuti, a samim tim i crveni karton. Vojvodina će preostalih 40 minuta igrati sa igračem manje!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme!

I poluvreme

45. minut: Završeno je prvo poluvreme!

41. minut: Lazrević je dobro centrirao sa desnog boka, ali je Nikolić glavom šutirao preko gola. Bolje sada deluje Vojvodina.

37. minut: Probio je Nikolić po boku, pokušao da centrira, ali je Rogan požrtvovano reagovao i glavom izbacio loptu u korner. Nakon kornera je i Vitas zapretio, bilo je i povlačenja, ali arbitar pušta da se igra dalje.

31.minut: Nikolić je bio u prilici, sjajno je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio stativu, a ispostavilo se da je pre toga načinjen prekršaj, te i da je zatresao mrežu, ne bi bio priznat pogodak.

27. minut: Veliku priliku propustio je Kabić! Primio je loptu u kaznenom prostoru, ali je šutirao samo preko gola.

24. minut: Šutirao je Docić snažno, ali samo do živog zida. Imaće Čuka korner. Zapretio je Drezgić glavom, ali je lopta završila preko gola.

22. minut: Ostao je Ovusu na travi, te će Čukarički imati slobodan udarac, sa nešto više od 20 metara.

20. minut: Prema do sada viđenom, Čukarički se nameće kao bolji rival na terenu, i ekipa koja diktira tempo meča. Voša svoje prilike vreba iz kontra napada.

15. minut: Ostao je na travi Samuel Ovusu posle duela sa jednim protivničkim fudbalerom, ali čini se da je sve uredu i da će moći da nastavi meč.

13. minut: Ovusu je imao prvu veću šansu na ovom meču, ali njegov udarac odlazi preko gola!

5. minut: Teren je u solidnom stanju, uzimajući u obzir obilne padavine koje smo juče videli. U prvih pet minuta nema nekih većih prilika.

1. minut: Utakmica u Novom Sadu je upravo krenula. Vojvodina napada sa desne na levu stranu iz ugla kamere, odnosno zapadne tribine Karađorđa.

KOMENTAR PRE UTAKMICE I SASTAVI

Čuki su u međuvremenu, po propozicijama, "oduzeli" ta dva gola i sve ono što se dešavalo u sredu "bačeno je niz reku." Takođe, Voša je iskoristila mogućnost da menja igrače i umesto Traorea, Jeličića i Nemanje Nikolića na terenu su od starta Ljubisavljević, Antonijević i Kabić. Čukarički, s druge strane, nije ništa menjao.

FK VOJVODINA - FK ČUKARIČKI (15.00, Arena Sport Premium 1)

Vojvodina: Simić, Lazarević, Vitas, Ljubisavljević, Antonijević, Topić, Zukić, Čumić, U.Nikolić, Kabić, Malbašić.

Čukarički: Popović, Rogan, Drezgić, Pankov, Tošić, Docić, Sisoko, Tomović, Ivanović, Ovusu, Badamosi.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kakva kiša se spustila na teren u Novom Sadu: Sudija i igrači proveravali teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA