≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi u još jednom velikom finalu: Barak doneo Fiorentini pobedu i borbu za titulu Lige konferencija

Vreme čitanja: oko 1 min.

U velikom finalu sastaće se Vest Hem i Fiorentina

  • 0
FK Fiorentina Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Vest Hema igraće finale Lige konferencija, pošto su slavili i u drugom meču polufinala sa AZ Alkmarom, ovoga puta sa 1:0. 

Popularni Čekićari plasirali su se u finale ukupnim rezultatom 3:1, a tamo će igrati protiv Fiorentine, koja je posle produžetka slavila u Švajcarskoj.

Za razliku od prvog duela, koji je bio mnogo atraaktivniji i sa više golova, revanš u Holandiji bio je dosta drugačiji. Vest Hem se branio organizovano, svestan da ima prednost iz prvog duela, strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u sudijskoj nadoknadi kada je Fornals, posle kontranapada, pronašao put do mreže rivala i postigao pobedonosni gol.

Kada je reč o drugom duelu, Bazel je imao prednost od 2:1 sa gostovanja u Firenci. Ipak, Italijani su želeli pobedu i odmah napali rivala. To im se isplatilo u 35. minutu kada je Gonzales postigao vodeći gol. Po dolasku sa odmora, igralo se otvoreno na obe strane, a egal donosi Amduni u 55. minutu.

Od tog momenta Fiorentina je zaigrala još ofanzivnije i, ponovo preko Gonzalesa, došla do 2:1 i produžetaka. Do kraja, u igru je, pored Nikole Milenkovića koji je bio na terenu od starta meča, u igru ušao i srpski napadač Luka  Jović.

Na smaom kraju, italijanski tim je upisao finale posle pobedonosnog gola Baraka u poslednjim trenucima meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA