≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne pomaže ni magija Vlahovića: Gudelj dobio srpski derbi, Sevilja u finalu Lige Evrope!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Juventusu nije pomoglo ni vođstvo koje im je doneo srpski reprezentativac

  • 3
FK Sevilja, Nemanja Gudelj Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Sevilje još jednom su pokazali da je Liga Evrope "njihovo takmičenje". Tim sa Sančez Pishuan stadiona uspeo je posle preokreta i produžetaka da savlada Juventus sa 2:1 i plasirao se u novo finale Lige Evrope.

Nije Juventusu pomogao ni Dušan Vlahović, koji je pravom magijom doveo Juve u vođstvo u 65. minutu.

Suso je u 71. minutu sjajnim golom doneo poravanje Sevilji, i meč je ušao u produžetak, pošto je i duel u Torinu završen remijem.

Sevilja je na krilima fenomenalne podrške punog stadiona krenula snažno u napad u produžetku, a gol odluke postigao je Erik Lamela, koji je iskoristio centaršut Brajana Hila i u petom minutu nadoknade doneo je Sevilji gol vredan finala.

Interesantno je da je trener Juventusa Masimilijano Alegri na klupi ostavio i Vlahovića i Kostića. Obojica su u igru ušli u drugom poluvremenu. Vlahović u 63. minutu, a dva minuta kasnije je dao gol, dok je Kostić ušao tek u 88. minutu.

Za Sevilju je svih 120 minuta odigrao Nemanja Gudelj, koji je na kraju izašao kao pobednik u ovom "srpskom duelu" i igraće finale Lige Evrope u Budimpešti 31. maja protiv Rome, koja je bila bolja u dvomeču protiv Leverkuzena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    19. maj 2023 | 00:41

    Magija?! Dao čovek vrlo prosečan gol, da ne spomenem sreću da mu se posle lošeg prijema lopta vratila od suparničkiog igrača, nemam ništa protiv Vlahovića , dobar je igrač, samo ističem amatersko i pristrasno novinarsko izveštavanje... Zbog vas pola Srbije mrzi Federera ili Nadala kao suparnika Djokoviću, nesrećni Embid ni kriv ni dužan postade najomrsženiji košarkaš u Srbiji samo zato što Jokić nije MVP ove godine...

  • Brooka

    19. maj 2023 | 07:43

    Ne pomaže ni velikodušna pomoć sudije!

  • Fredy

    19. maj 2023 | 06:39

    Juve ima igrace al ne trenera, Alegri se istrosio, trebaju uzet Ancelotia iz Reala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA