Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre 10 godina igrali četvrtfinale LŠ, od sledeće sezone trećeligaši

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španski fudbalski klub Malaga, koji je 2013. godine igrao četvrtfinale LŠ, preživljava teške trenutke

  • 1
FK Malaga Printscreen: Youtube/ La Liga

Fudbaleri Malage igraće od sledeće sezone u španskoj trećoj ligi, pošto su u 41. kolu poraženi od Alavesa na gostujućem terenu rezultatom 2:1.

Malaga se kolo pre kraja nalazi na 19. mestu  Segunde sa 43 osvojena boda, bez teoretskih šansi za opstanak, jer u odnosu na Viljareal B koji je u sigurnoj zoni, zaostaje 7 bodova.

Osim njih, iz lige su ispali još i Lugo, Ibica i Ponferadina.

Tužna sudbina kluba koji je u sezoni 2012/2013 stigao do četvrtfinala Lige šampiona. Predvodjeni Manuelom Pelegrinijem, sa Manuelom Demikelisom, Roke Santa Kruzom, Iskom, Hoakinom, minuti su ih delili do polufinala. 

"Sardele" su do 90. minuta vodile sa 2:1 ali je Borusija iz Dortmunda sa dva gola u nadoknadi vremena eliminisala španski klub. U prvoj utakmici rezultat je bio 0:0.

Bivši prvi čovek Malage, katarski biznismen Al Tani imao je velike planove sa klubom, ali od te sezone stvari su krenule nizbrdo.

Posle ispadanja od Dortmunda, u klubu su se nadali da će nastaviti sa uspesima i u Primeri i na međunarodnoj sceni. Stvari su se odvijale nepovoljno. Trener Pelegrini koji je otišao u Mančester Siti, a Isko Alarkon kao zvezda prelaznog roka potpisao za Real Madrid. Odmah nakon toga usledila je suspenzija kluba- zabrana neigranja u Ligi evrope zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Al Tain je zbog stvari nevezanih za fudbal i Malagu, morao da napusti klub, a 2018. godine izbačeni su iz takmičenja zbog neplaćanja dugova. Vođenje kluba u Februaru 2020. godine morao je da preuzme  Hose Maria Munjoz, ali jedino što je uspevao je da održi klub finansijski i da administrativne stvari budu pod kontrolom.

Za sportskog direktora postavljen je bivši fudbaler Malage Manolo Gašpar ali se u novom poslu nije snašao najbolje. Loše odluke oko dovođenja igrača koštale su Malagu rezultata i poslale ih u treću špansku ligu.

Propast koja traje očigledno nema nameru da stane.

Nekad četvrtfinale i draž igranja Lige šampiona, od sledeće sezone borba sa polu profesionalcima za povratak u Segundu.

(Telegraf.rs)

Video: Slavoljub Srnić poručio iz Španije: Narod u Srbiji mora ozbiljno da shvati ovu situaciju oko korone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA