Vreme čitanja: oko 1 min.

Arteta se izvinio navijačima zbog izgubljene titule, pa "udario" na igrače: "Verovao sam da možemo, oni nisu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arteta je engleskim medijima rekao da mu je žao što titula nije stigla u London i uputio izvinjenje navijačima

  • 0
Fudbal FK Arsenal - FK Fulham, Fulam

Foto: Tanjug/AP

Trener fudbalera Arsenala, Mikel Arteta uputio je izvinjenje navijačima "tobdžija" posle gubitka trke za titulu šampiona Engleske i krunisanja Mančester Sitija kao novog-starog prvaka Premijer lige.

Popularni "Građani" su osvojili treću titulu u nizu posle poraza Arsenala na gostovanju Notingem Forestu. Arteta je engleskim medijima rekao da mu je žao što titula nije stigla u London i uputio izvinjenje navijačima.

- Izvinjavam se navijačima. Verovao sam da možemo da osvojimo titulu. Igrači nisu verovali i to je moja odgovornost. Kad dođete do aprila i maja, morate da imate 24 spremna igrača. Mi ih iz raznih razloga nismo imali - izjavio je španski stručnjak.

FK Arsenal

Foto: Tanjug / AP

Arsenal je 248 dana bio prvi na tabeli, a onda je ostao bez titule, što je novi negativni rekord u Premijer ligi. Nikad nijedna ekipa nije držala vrh tako dugo da bi na kraju ostala bez pehara.

- Radili smo naporno 11 meseci i dugo smo bili na vrhu. Borili smo se, ali nije bilo dovoljno. Moramo da se oporavimo, ovo jako boli. Moram da pronađem način da podignem igrače. Zbog individualnih grešaka izgubili smo bodove u tri ili četiri utakmice u kojima smo morali da osvajamo po tri boda. Na kraju, ponosni smo jer smo pritiskali Siti do kraja, oni su u poslednjih šest sezona samo jednom izgubili titulu - zaključio je Arteta.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte napad na fudbalera Arsenala: Bejzbol palicom hteo da ga prebije i pokrade, pa pobegao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA