Vreme čitanja: oko 1 min.

Golova na sve strane: Brajton sve bliži istorijskom plasmanu u Evropu, Vest Hem "pogurao" Lids ka Čempionšipu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vest Hem je siguran kada je reč o opstanku u eliti, ali je Lids u zaista nezavidnoj situaciji, s obzirom na to da se nalaze na 18. mestu, prvom ispod crte, sa 31 osvojenim bodom, dva manje od Evertona. Uz to, Lids u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje ekipu Totenhema

  • 0
Premijer liga Foto: Tanjug/AP

Ranije tokom dana odigrane su dve utakmice 37. kola engleske Premijer lige, a Vest Hem i Brajton upisali su trijumfe i vrlo važne bodove.

"Čekićari" su na svom terenu bili bolji od ekipe Lidsa sa 3:1. Poveli su gosti preko Rodriga u 17. minutu, ali je usledio veliki preokret domaćih. Prvo je Rajs u 31. minutu izjednačio rezultat, a potom su u drugom poluvremenu pogodili Boven u 72. i Lanzini u nadoknadi vremena, i tako doneli "Čekićarima" nova tri boda.

Vest Hem je siguran kada je reč o opstanku u eliti, ali je Lids u zaista nezavidnoj situaciji, s obzirom na to da se nalaze na 18. mestu, prvom ispod crte, sa 31 osvojenim bodom, dva manje od Evertona. Uz to, Lids u poslednjem kolu na svom terenu dočekuje ekipu Totenhema.

U drugom meču, Brajton je kod kuće došao do vrlo važnog trijumfa nad Sautemponom rezultatom 3:1. Vrlo važan trijumf, s obzirom na to da se "Galebovi" bore za plasman u Ligu Evrope. Što se toga tiče, na dobrom su putu, jer imaju 61 bod i nalaze se na šestom mestu, sa tri boda više od sedmoplasirane Aston Vile, i četiri boda prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem. Uz to, treba istaći i da Brajton ima utakmicu manje u odnosu na pomenute timove.

Kada je reč o samoj utakmici, apsolutni junak "Galebova" bio je Ivan Ferguson koji se dva puta upisao u listu strelaca. Uspeo je da smanji Sautempton u drugom poluvremenu preko Elijonusija, ali je Paskal Gros potvrdio trijumf Brajtona, i tako doveo svoj tim na korak od sigurne Lige Evrope.

Sa druge strane, Sautempton je i matematički ispao iz Premijer lige i nalazi se na poslednjem mestu, te će se naredne sezone takmičiti u Čempionšipu.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA