Vreme čitanja: oko 2 min.

"Namešteno je, režimski klubovi ostaju, a mi koji plaćamo uredno porez ne": Iz GAT-a i dalje grme na Superligu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nisu nimalo zadovoljni u Novom Sadu

  • 14
Vidak Bratić, Mladost GAT Printskrin: Youtube / Mozzart Bet Super liga Srbije

Mladost GAT je ispala iz Superlige posle remija sa Napretkom iz Kruševca (0:0). Čak i nakon kazne FSS-a prema Kolubari, koja je sada drugi klub koji ispada iz najvišeg ranga srpskog fudbala, GAT ne može da se spasi.

Dosta toga bi bilo drugačije da je GAT savladao Napredak u meču pred svojim navijačima, onda bi imali sasvim realne šanse i da se nadaju o opstanku, ali remi u toj utakmici je zapečatio njihovu sudbinu.Odmah po završetku utakmiceu, Nenad Lalatović je bio poprilično kritičan prema prvenstvu, gde je rekao da se sve unapred zna.

Potom se trener GAT-a nije pojavio na konferenciji, gde je pričao Vidak Bratić, njegov pomoćnik, a koji nije imao nimalo drugačije reči.

On je istakao da je sve namešteno, a to kako bi ostali "režimski" klubovi.

- Za nas teška utakmica, veliki pritisak, videlo se na terenu, pokušali smo odmah da napadnemo, da damo brzi gol. Teško je kad se boriš za opstanak, kad je voda iznad glave, teško možeš da se izvučeš. Utakmica protiv Spartaka je presudila, kad su izvukli, 1:1 kad je nerešeno, suđenje je bilo... Da li je bio penal, da li nije. Suđenje u Surdulicu gde nismo imali nijedan faul, svaki duel nismo smeli da napravimo faul. Igrače ne krivim, igrače mogu da hvalim, nisu izgubili nijednu utakmicu. Taj gol je falio, to je pritisak, to je teret kad se boriš za opstanak - rekao je Bratić, koji je potom nastavio s ogromnim čuđenjem.

- Iznenađuju me rezultati u plejautu, svi dobijaju koji se bore za opstanak, ništa mi nije jasno. Izgleda da je nešto namešteno, jednostavno, još se ne zna ko će ispasti, sutra će se napraviti ta tabelica, dogovoriće se ovi režimski klubovi. Oni će ostati, ovi privatni ne moraju. Ovi ljudi koji daju svoje pare, koji plaćaju poreze redovno, gde deca treniraju, a ne plaćaju. Čak 400 dece trenira, čovek treba da ode iz fudbala, iz sporta. Zašto bi on radio ovde, kad se sve zna, ko će ostati ko neće, žao mi je kluba GAT-a. Žao mi je gazde koji daje svaki dinar na vreme, ekipi Napretka želim puno sreće, oni su igurali pošteno, ono što su imali za cilj, to su ostvarili.

(Telegraf.rs)

Video: Tuga Lalatovića posle ispadanja ekipe u niži rang: Ne mogu u 10 mečeva da spasim celu sezonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    23. maj 2023 | 18:43

    Pa, ne može plaćanje poreza da te ostavi u višem rangu... Pitao bih te kako ste dobili Kolubaru u plej autu??? Da li je tu sve bilo čisto???

  • Siki

    23. maj 2023 | 19:00

    Kad Lalatović kaže da je sve namešteno i da se sve u napred zna onda je sve jasno u kakvom je stanju nazovi naš fudbal gde za Vidića nije bilo mesta i gde Terzić i kompanija sve aminuju bez obzira što su ojadili državu preko klubova.

  • Rola

    23. maj 2023 | 20:46

    Šta sad bi Lalatoviću dok si igrao sklanjalice i pomagao Zvezdi da bude prva nisi pričao da su to nameštaljke jer je to tvoj klub. Sada si se setio da režim favorizuje klubove e pa na zdravlje, bolje priznati nekada nego ne priznati nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA