≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gori Atina, prva dupla kruna posle 45 godina: Živkovićev PAOK sa igračem više nemoćan, AEK osvojio Kup

Vreme čitanja: oko 1 min.

Utakmica visokog rizika opravdala očekivanja, trofej ide u Atinu

  • 0
Andrija Živković, AEK - PAOK Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Fudbaleri AEK-a okitili su se i drugom titulom u sezoni, ovog puta u Kupu Grčke. PAOK nije uspeo da zaustavi velikog rivala i u reprizi finala iz 2017, 2018 i 2019. godine rival se konačno osvetio - 2:0.

Zbog velikog rizika od mogućih incidenata utakmica je odigrana na stadionu "Pantesaliko" u Volosu bez prisustva publike. Možemo reći samo prava šteta jer je bilo šta da se vidi.

Nije dobro krenulo po aktuelnog šampiona Grčke jer je Lazaros Rota već u šestom minutu isključen, pa je njegov tim više od 80 minuta proveo sa čovekom manje u polju. Imao je gost iz Soluna inicijativu, ali je vođstvo žuto-crnima doneo Harold Mukundi u 26. minutu. Do kraja poluvremena Sastre je pogodio stativu za PAOK, potom su u nastavku susreta dobre prilike propustili Daglas i Vijerinja, i kako to obično biva u fudbalu kazna je stigla. Kontra-napad, loptu šalje Zuber ka Fernandesu koji daje gol za konačnih 2:0.

Mijat Gaćinović može da se pohvali sjajnom sezonom, a večeras je na terenu proveo 85 minuta.

AEK je Kup Grčke osvojio po šesnaesti put, prvi od 2016. godine. Takođe, ovo im je prva dupla kruna nakon 1978. i ukupno treća u klupskoj istoriji. Živkovićev PAOK je ostao bez trofeja i drugu sezonu u nizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA