≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizanov koktel u čast omladinaca: Liga šampiona kao svetlo na kraju tunela

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Nenad Stojaković sa svojim momcima osvojio titulu, domogao se evsropske elite i jedina je svetla tačka kluba iz Humske na kraju takmiučarske sezone

  • 1
FK Partizan Omladinska škola Foto: Partizan.rs

Omladinska selekcija Partizana, koja je na koncu sezone uspela da osvoji šampionsku titulu i domogne se Lige šampiona u pomenutom uzrastu, jedina je svetla tačka posrnulog fudbalskog velikana u takmičarskoj godini posle koje bi se svi, od navijača do čistačice u klubu, rado “zatrpali peskom”.

Slamka spasa, obraza ili ponosa celog kluba, pomalo i “kišobran” – sasvim je svejedno, oličena je u momcima koje predvodi trener Nenad Stojaković, takođe i sam na teškim iskušenjima, kao i cela Omladinska škola, usled čestog nedostatka konsenzusa u vezi sa “spuštanjem” igrača koji su već u prvom timu (ali bez minuta) među omladince. No, misija je nekako privedena kraju i među crno-belima su odlučili da promovišu bar sopstvenu decu za ostvareni uspeh, kad već šest godina ne mogu da se pohvale ničim u prvom timu.

Otuda i koktel u “Zemunelu”, u čast dece koja su to apsolutno zaslužila i koja su ove godine preuzela ulogu “aparata za disanje”...

- Okupili smo se pre godinu dana, uspeli da uspostavimo neke vrednosti, da dođemo do brojki, moje je mišljenje, a i statistika pokazuje, da izgledamo, igramo i ponašamo se onako kako bi to trebalo da čini jedan veliki klub. Da igramo napadački, znamo kako da se ponašamo u svakom sekundu igre, da disciplinom sve zamisli sprovedemo u delu. Zato titula dolazi kao šlag na tortu i važna je, kao za dečake koje predvodim, tako i za navijače, pa i vas medije koji ste došli, jer daje potvrdu rada. Mi smo “učitelji” mladih momaka, koji još uvek moraju da stiču iskustvo, moraju da se kale i imaju pravo na grešku, mada sam siguran da smo i mimo osvajanja titule radili dobar posao. Dokaz su momci koji već igraju u prvom timu, neki će tek da igraju, pošto smo pomerili dosta stvari što mi je drago – kaže trener Nenad Stojaković.

FK Partizan Omladinska škola Nenad Stojaković; Foto: Partizan.rs

Upitan da li je na ovaj način njegova selekcija opovrgla kritike na račun omladinske škole, kojoj se spočitava manjak “proizvoda” za prvi tim otakako su “ovaj svet” napustili Nedeljko Kostić i Dušan Trbojević, kaže:

- Nisam ja demantovao te kritike, već momci koje predvodim. Suština je da je Srbija puna talenata, ali oni zbog nečega ne dolaze do izražaja, pogotovo ne u našim najvećim klubovima. Verovatno zato što nema puno prostora i vremena, jer ćete uvek u prvi tim “gurnuti” one koji su najviše plaćeni i koji donese i kada mladi momci jednom dođu gore – više nemaju pravo na grešku. Zato mi u omladinskoj školi moramo da budemo širokih shvatanja, da pripremimo neke stvari i omogućimo im da imaju pravo da greše – zaključio je Stojaković.

Nekolicina momaka iz omladinske selekcije već uveliko je deo prvog tima, poput Janka Jevremovića, Mateje Stjepanovića, Mihajla Petkovića, Mihajla Ilića, Mirčetića, a u međuvremenu ekipu je napsutio Vanja Vlahović, koji je na pozajmici u italijanskoj Atalanti. No, valja pomenuti i ostale momke, jer su to zaslužili.

FK Partizan Omladinska škola Foto: Partizan.rs

Iskoristićemo zato grupnu fotografiju na kojoj su - prvi red: Marko Simić, Savo Sretenović, Nemanja Ilić, Nemanja Trifunović, Stefan Vidaković, Dimitrije Aćimović, Stefan Nikolić, Marko Tadić, Ognjen Krajnović, Luka Tanasijević, Novak Petrušić

Drugi red: Milan Aleksić, Bogdan Mirčetić, Janko Jevremović, Aleksa Ćelić, Đorđe Mihajlović, Viktor Erić, Nikola Ralić, Mateja Stjepanović, Mihajlo Petković, Milan Roganović, Mateja Mladenović

Treći red: Stefan Cimbaljević, Mihajlo Isailović, Jasmir Hatunović, Miroslav Vulićević, Nenad Stojaković, Srđan Golović, Uroš Đedović (kondicioni), Saša Marinković (ekonom), Marko Bebek, Mihajlo Petrović.

Neki od njih, pored navadenih, biće okosnica tima u u Ligi šampiona, neki će, pak, dobiti priliku u prvom timu, jer Partizan samo na njih u ovom momentu i može da se osloni.

(Z. Ivković)

Video: Vrhunski gol Vojvodine protiv Partizana , ovo se ne viđa često

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    25. maj 2023 | 19:19

    Svaka čast, ali bojim se da će VAZURA I VUCELIC uništiti ovu generaciju. Oni su uništili mnogo mladih igrača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA