≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda osvojila i Kup Srbije: Crveno-beli preokretom došli do istorijske duple krune protiv Čuke na Marakani

Vreme čitanja: oko 6 min.

Najzaslužniji je bio dvostruki strelac Aleksandar Pešić

  • 95
Kup Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Crvena zvezda je uspela u svojoj misiji koja je postavljena pred početak sezone, a to je osvajanej duple krune! Za to im je bio potreban Kup, koji su osvojili pobedivši Čukarički na Marakani pred svojim navijačima sa 2:1, i to nakon što su na poluvremenu imali zaostatak!

Ovo je za Zvezdu istorijska treća uzastopna dupla kruna. Međutim, reklo bi se da ovaj meč nije ispunio očekivanja koja je nametnuo Kup Srbije, kako s odzivom navijača, tako i s fudbalom koji je viđen na Marakani ove večeri. Čukarički je imao igru, ali nije izdržao. S druge strane, Zvezda je imala još jednu svoju "prepoznatljivu" utakmicu u kojoj dođe do gola kada se misli da se to neće desiti.

Kada se svedu utisci, ovo je još jedna utakmica u kojoj je sve moglo biti drugačije, kad bi protivnici Zvezde imali dovoljan kvalitet da ispariraju svih 90 minuta. Čukarički, pogotovo desetkovan, nije uspeo da izdrži u naporima, bez nekoliko standardnih prvotimaca i igrača koji su bili važan šraf tokom većeg dela sezone.

Međutim, Brđani su čak i utakvom izdanju došli na Marakanu da se nadigravaju, iako su igrali pred skoro praznim stadionom, pošto navijači nisu baš opravdali očekivanja koja nameće finale ovakvog takmičenja kao što je Kup Srbije. Tim s Banovog brda je strahovao na samom startu meča, pretila je Zvezda u prvih 15 minuta, kada je igrala "viktorije", ali, od tada se sve poremetilo.

Čukarički je već u 20. minutu zapretio preko Adžića i Badamosija, stativa je sprečila napadača iz Gambije da se upiše u strelce, ali je već posle kornera viđen i prvi gol. Marko Dočić je još jednom pokazao zašto ga opisuje činjenica da ima vrhunski prekid. Izveo je korner i matirao je Milana Borjana. Direktno iz kornera!

Praznom Marakanom je tada potpuno tišina zavladala. Čukarički je tada tek počeo da nadirava Zvezdu, imali su prilike da dođu i do veće prednosti.

Nisu uspeli Brđani, a u drugih 45 minuta su doživeli pravi potop. Tada je Zvezda iskoristila sve svoje prednosti koje ima u odnosu na nešto manje kvalitetnog rivala i krenula je da ih "davi". Napadala je, pritiskala, lopte su lelujale pored gola Belića, sve dok jedna nije završila u mreži.

Igrao se 61. minut, Kings Kangva je poslao odličnu loptu, Pešić je uspeo da nadvisi sve u skoku i postigao je gol za 1:1. Ali, tada je Pešić napravio glupost i sukobio se sa Aleksandrom Dragovićem.

Usledilo je zatišje, a posle 15 minuta je postavljen i konačan rezultat. Pešić je utekao odbrani, dobio je odličnu loptu i slabijom, levom, nogom je poslao u mrežu.

Zapretio je još jednom Čukarički, Marko Docić je centrirao, niko loptu nije ni dodirnuo, a ona je završila "samo" na stativi gola Milana Borjana.

Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (0:1)

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.

Čukarički (5-4-1): Belić - Rogan, Drezgić, Kovačević, Tošić, Stevanović - Ivanović, Miladinović, Docić, Adžić - Badamosi.

TOK MEČA UŽIVO:

81' - Stativa Čukaričkog, opet je Docić zapretio!

76' - GOOOOOL! Pešić je ponovo postigao pogodak i sada je u potpunosti preokrenuo rezultat.

71' - Sada smo opet na nuli, što se vidi po igri. Smirenije su obe ekipe.

61' - GOOOOOL! Aleksandar Pešić postiže pogodak za poravnanje rezultata! Odličan centaršut Kingsa Kangve, koji je pronašao napadača, a Pešić je skočio i glavom postigao gol, ali onda je viđena nemila scena pošto je odgurnuo Aleksandra Dragovića dok je slavio.

60' - Sevaju lopte sad pored gola Belića, Katai je uputio udarac, ali je ova lopta otišla pokraj stative.

55' - Preti Zvezda, preti opasno, ali ne dolazi do prilike. Ivanić je proigrao Viga, koji je oboren od strane Rogana, ali sudija nije ništa dosudio.

48' - Šutirao je Katai, ali je lopta otišla pored gola.

46' - Startovalo je drugo poluvreme.

KRAJ 1. POLUVREMENA

45' - Mogla je Zvezda do izjednačenja! Bukari šutirao, Belić je odbranio, lopta se odbila do Mirka Ivanića koji je promašio zicer sa dva metra.

42' - Ne može zvezda da dođe do gola i probije bedem fudbalera, sada su pokušali i Dragović i još nekolicina fudbalera, ali su isto prošli. Nisu ni došli do gola.

40' - Azarov šutira sada, ali je i on izblokiran.

39' - Opet prete na Marakani fudbaleri Zvezde, ali je i ovaj udarac izblokiran.

32' - Au, pa šta radi Marko Docić! Dao je gol iz kornera, potom je odlično centrirao, Tošić je bio najviši u skoku i Borjan je odbranio, ali je lopta prošla, međutim, sa linije su rasčistili fudbaleri Crvene zvezde.

Fudbal Finale Kup Srbije Crvena Zvezda Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

31' - Ne posustaje sada Čukarički, Ivanović je pokušao, ali je udarac izblokiran i biće to novi korner za Čukarički.

29' - Pokušao je Strahinja Eraković posle kornera sada glavom, ali je lopta otišla pored gola.

26' - Sada je Zvezda pod pritiskom jer mora da juri rezultat.

21' - Goooooool! Marko Docić postiže gol direktno iz kornera!

20' - Stativa Čukaričkog! Kakva prilika za Brđane, Adžić je pokušao, ali je Borjan zaustavio taj udarac, potom je i Badamosi šutirao, ali je Borjan odbranio i lopta je otišla u stativu.

19' - Zvezda je još jednom zapretila, Pešić je pokušao petom da asistira ka Mirku Ivaniću, ali je to presečeno i ona je došla do golmana Belića.

15' - Pešić je imao priliku, Azarov ga je sjajno pronašao centaršutem, ali je napadač Zvezde traljavo zahvatio loptu.

14' - Sada je opao intenzitet igre. Posle veoma burnih nekoliko minuta na startu meča, nekoliko prilika, sada se apsolutno ništa ne dešava na terenu.

6'  - Kakav potez fudbalera Crvene zvezde! Još jedna lepa akcija, opet po desnoj strani, dobio je loptu Katai koji je izbacio igrača Čukaričkog jednom fintom, a a šutirao je potom, ali je taj udarac izblokiran.

5' - Opet preti Zvezda koja je dosta, dosta bolje počela ovu utakmicu. Odigrana je lepa akcija na strani, upućen je centaršut, ali je načinjen faul dok je lopta dolazila ka šesnaestercu.

3' - Evo i prve prilike! Imala je Crvena zvezda slobodan udarac sa nekih 25 metara, šutirao je Aleksandar Katai veoma lepo i precizno, ali nedovljno jako. Belić je uspeo da ukroti udarac, ali se lopta odbila ispred, međutim, ubrzo je rasklonjena opasnost.

1' - Startovao je meč u Beogradu!

KOMENTAR PRE POČETKA MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog se sastaju u najmasovnijem takmičenju u srpskom fudbalu - Kupu naše zemlje. Utakmica se igra na Marakani, s početkom od 21 sata, dok je direktan prenos omogućen putem RTS 1 kanal, kao i Arena sport 1 premium kanal.

Čukarički se našao u golemim problemima pred ovaj meč, pošto ne može da reaguje na trojica fudbalera koji su pozajmljeni upravo iz Crvene zvezde (Pankov, Popović, Lučić), dok su i određeni fudbaleri iz prvog tima doživeli povrede, pa je trener Dušan Kerkez morao da rotira.

Crvena zvezda s druge strane nije imala nikakve probleme, Miloš Milojević može da računa na najjači tim, dok su "Brđani" odlučili da podebljaju svoju odbranu.

Trofej brani Crvena zvezda, koja bi eventualnom pobedom došla do još jedne duple krune u Srbiji

(Telegraf.rs)

Video: Milojević pred finale Kupa i odlazak iz Zvezde: "Žao mi je što nisam osvojio Ligu Evrope"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    25. maj 2023 | 21:04

    Finale je trebalo da se igra na nekom od stadiona u unutrašnjosti… bilo gde

  • Semajlirane_pufne

    25. maj 2023 | 22:33

    Dao ga Peša Siljić...gde je onaj sto ga tera u Pakistan da igra?!

  • zvezdanoglu

    25. maj 2023 | 21:54

    HOCEMO PENALLLL , sta se ceka..penal mora biti , var nam mora pomoci..zna se kako mi pobjedjujemo..sudije su naseeeeeee idemo penalllllllllllllllllll

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA