≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Borjanu je dao gol iz kornera, ali ovo nije prvi put: Docić prvi gol ikada za Čuku postigao na identičan način

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalan način da se otvori finale Kupa

  • 0

Finale Kupa Srbije na stadionu "Rajko Mitić" definitivno je u znaku rekordera u dresu Čukaričkog Marka Docića.

Kapiten Brđana golgeterski je otvorio meč za pehar i to golom direktno iz kornera u 21. minutu.

Slične egzibicije se retko viđaju u svetu fudbala, međutim one nisu strane Dociću.

Igrač koji je 2016. godine iz Javora pojačao Čukarički svoj prvi gol u dresu novog kluba postigao je na identičan način. U oktobru iste godine protiv čačanskog Borca je izveo korner sa slične pozicije. Visoka lopta je nezgodno padala i završila je u mreži.

Interesantno, trener Brđana tada je bio doskorašnji strateg Partizana Gordan Petrić. Prema Docićevoj priči, upravo on ga je podstakao da pokuša direktno iz ugla.

- Dan pred tu utakmicu vežbali smo prekide i prišao mi je Gordan i pitao, da li mogu da šutnem direktno iz kornera. Rekao sam, mogu da pokušam, a da li ću pogoditi, ne znam. Ohrabrio me je tada. Rekao mi je da će ekipa uraditi sve, da dođem do tog gola iz kornera. Dva-tri puta sam probao na treningu i nije išlo. Mada je bilo blizu. Sutradan prvi korner, prvi pokušaj i gol pravo iz kornera - rekao je Docić u intervjuu za "Sportski žurnal" u januaru ove godine.

Istinska legenda srpskog fudbala poznata je i po sjajnom šutu sa distance, pa smo tako često uživali u njegovim fenomenalnim golovima sa preko 30 metara udaljenosti.

Rođeni Beograđanin je do večeras odigrao 199 utakmica u belom dresu, tako da je veliki jubilej proslavio kako dolikuje. Računajući pogodak u finalu Kupa ima 45 golova i 46 asistencija i po sva tri parametra je klupski rekorder.

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale poruku fudbalerima pred finale Kupa: "Dupla kruna želja naša, želja svakoga zvezdaša"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA