≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Spavao sa pacovima, sada je moguć rival Zvezdi u LŠ: "Svake noći sam plakao, ostavili su svoje jedino dete"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nepoznati detalji iz života Bruina Gimaraeša koji napokon živi svoj fudbalski san

  • 0
Bruno Gimaraeš Foto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

Jeste dolazak Bruna Gimaraeša u Njukasl bio najskuplji transfer kluba koji je Lionu platio 42+8 miliona evra, ali je istovremeno i jedan od najboljih poslova u istoriji!

To se pokazalo tokom ove sezone u kojoj je Njukasl igrao finale Liga Kupa i kolo pre kraja izborio povratak u Ligu šampiona, dok je sam Gimaraeš imao značajnu ulogu u svemu tome.

Svi mi znamo tu njegovu životnu priču o broju 39 koji nosi na leđima. Broju taksija koji je njegov otac vozio kako bi prehranio porodicu. Međutim, Gimaraerš je pre izvesnog vremena "otvorio dušu" i otkrio koliko je njegov put bio težak i kako je spavao sa pacovima.

- Kada sam napunio 15 godina, dobio sam priliku da se preseliim u Sao Paulo. Bila je to ogromna prilika, ali morao sam da napustim porodicu i živim potpuno sam. Nikada neću zaboraviti, roditelji su me vozili pet sati do tamo, očevim žutim taksijem. Svoje jedino dete ostavili su u stranom gradu, sa  gomilom dece koju nisam poznavao, u tesnoj sobi sa 18 kreveta na sprat - rekao je Bruno i dodao:

- Plakao sam prve noći, a onda sma plakao svake noći. Mnogo nas je plakalo, da budem iskren. Svake noći, kada bi se svetla ugasila, videli biste decu kako se okreću prema zidu. Onda biste začuli jecaje. U tim godinama nedostaje ti pas, krevet, moris sopstvenog doma... A uslovi za život nisu baš najbolji.

Potom je Gimaraeš otkrio jednu strahotu koja mu se desila i koju nikada neće zaboraviti.

- Ovo je priča koju ću pamtiti dok ne umrem. Roditelji su mi kupili jeftin mobilni telefon kada sam odlazio od kuće, a uvek sam ga krio ispod jastuka kada bih odlazio na trening. A kada bi se vratio, tražio sam ga ispod da vidim da li je neko zvao. Tako sam se jedne noći vratio kasno, spremao sam se za spavanje i stavio sam ruku pod jastuk. Ali umesto telefona osetio sam nešto krzneno. Ali ne kao slatko, nego nešto odvratno. Onda sam osetio rep. Da ste samo mogli da čujete kako sam vrisnuo. Bio je to pacov koji me je gledao i kao da mi govori: "Hej, šta radiš u mom krevetu?" Nije bio mali. Izgledao je toliko veliko, kao da je pio proteinske šejkove.

Bruno Guimaraeš Foto: Tanjug / AP

- Skočio sam sa kreveta i udario glavom o stub. Pacov počinje da trči po sobi, a neki momci beže - dok ga drugi jure cipelama. Zatvorili su ga u ormar, sve se nekako smirilo, a ja sedim na ivici kreveta i shvatam da ne mogu da spavam tu. Da mi treba novi krevet, bilo koji.

- Šta mislite, ko je onda ušao u sobu? Pa još dva pacova! Svi viču i skaču, a oni su ušli kao da su vlasnici stana. Nisu se čak ni uplašili. Sećam se da sam te noći razmišljao: "Brate, nalazim se u paklu." - rekao je Gimaraeš za kraj.

Inače, vezista Njukasla bi ove jeseni mogao da dođe i u Beograd, jer je njegov tim potencijalni rival Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona. Srpski šampion je u trećem šeširu, Svrake su u četvrtom.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Pešić oduševio decu na Marakani: Šmekerski potez napadača Crvene zvezde posle finala Kupa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA