≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Apsolutno ludilo: Bajern je ponovo šampion Nemačke, Bavarci golom u 89. minutu kaznili remi Dortmunda!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan rasplet šampionata Nemačke u poslednjem kolu

  • 16
džamal musiala Foto: Tanjug/Ap

LU - DI - LO! Šta smo to videli u poslednjem kolu nemačke Bundeslige, a posle svega samo jedno je jasno - šampion je Bajern iz Minhena, koji je do pehara stigao golom u 89. minutu! Svega toga ne bi ni bilo da Borusija iz Dortmunda nije šokantno izgubila od Majnca pred domaćim navijačima u utakmici koju je morala da dobije!

Prosto je neverovatno šta je Borusija uspela da "uprska". Znalo se da su Milioneri pobedom zasigruno mogli da ostanu na čelu tabele i da dođu do trofeja, ali je ponovo na površinu isplivao njihov gubitnički mentalitet. Uostalom, navijačima već nije bilo dobro posle oko 25 minuta igre.

Jer već tada je Majnc imao velikih 0:2 i bilo je jasno da je Borusiji potrebno čudo - ili neki kiks Bajerna ili da sama postigne tri gola do kraja utakmice. Keln je umalo "odradio" posao, ali je snaga Bavaraca na kraju ipak isplivala na površinu.

Hanhe-Olsen i Onisivo su za devet minuta napravili mali blickrig, a između toga je Ale promašio penal koji se ispostavio kao ključan za titulu. Jer uspeo je domaći tim do kraja meča da postigne dva gola preko Gereira i Zilea, ovaj drugi u nadoknadi vremena. Ali uzalud...

Bajern je u 89. minutu preko neverovatnog Musijale postigao pobednički gol protiv Kelna. Za titulu. Bio je to udarac po zemlji sa velike distance, a navijači bavarskog kluba su prosto rečeno upali u pravu ekstazu.

Prethodno je Kingsi Koman postigao vodeći gol u 8. minutu za goste i činilo se da sve ide na recept Bajerna. Ali Keln je rešio da se "umeša" u čitavu priču. U 81. minutu dosuđen je penal koji je realizovao austrijski fudbaler hrvatskog porekla, Dejan Ljubičić i na desetine hiljada navijača samo je u trenu promenilo izraze lica.

Što se ostalih "raspleta" tiče, u Ligu šampiona će uz Bajern i Borusiju ekipe Lajpciga i Union Berlina. Zasluženo je ekipa sa "Stadiona kod starog šumara" stigla do mesta u elitnom takmičenju, pošto je minimalno savladala Verder kod kuće (1:0), a Frajburg je izgubio i moraće u Ligu Evrope.

U kvalifikacije za Ligu konferencija će Bajer iz Leverkuzena, koji je završio kao šesti, a nije ga koštao u tome ni poraz od Bohuma od čak 3:0.

Iz Bundeslige su ispali Šalke i Herta, dok će u baraž Štutgart, koji je odigrao samo nerešeno sa Hofenhajmom (1:1), i tako nije uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije. Augsburg je uspeo da "ispliva" iznad za samo jedan jedini bod!

(Telegraf.rs)

Video: Bivši fudbaler Partizana oštro o Upravi: "Ako imaju morala treba da odu, dotakli su dno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaguar

    27. maj 2023 | 17:41

    Ok...mislim da je vreme da konacno malo ohladim sa kladzom...

  • 5

    27. maj 2023 | 17:39

    KLADIONICE UNIŠTAVAJU FUDBAL.BAJERN GUBI U PROŠLOM KOLU OD LAJPCIGA A DANAS DORTMUND SA RASPALIM MAJNCOM PRED 81.000 GLEDALACA (OVACA) 2:2.

  • tesla

    27. maj 2023 | 17:53

    Nije ovo namestaljka nego glupost dortmunda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA