Vreme čitanja: oko 2 min.

Luton je novi Premijerligaš: "Šeširdžije" na penale savladale Koventri u "najbogatijoj" utakmici u istoriji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takođe, treba istaći da se ova utakmica smatra za "najbogatiju" u svetu fudbala, jer će pobednik, prema procenama zaraditi oko 170 miliona funti

  • 0
FK Luton Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaleri Lutona novi su učesnik engleske Premijer lige! To je potvrđeno nakon neizvesne penal serije na "Vembliju", u kojoj su "Šeširdžije" bilo koncentrisanije i izborile plasman u elitu.

Tim iz predgrađa Londona, plasirao se u elitu pobedom nad Koventrijem, i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta, na semaforu je stajalo 1:1, a ni nakon produžetaka nije bilo promene rezultata, te su penali morali da odluče novog učesnika Premijer lige.

U penal lutriji, rezultat je na kraju glasio 6:5 u korist Lutona, koji nikada nije igrao u Premijer ligi. Poslednji put kada su "Šeširdžije" bile u najboljoj diviziji engleskog fudbala, bilo je u sezoni 1991/92.

Na meču je prisustvovalo oko 86 hiljada ljubitelja fudbala, a tokom prvog poluvremena viđena je i jedna uznemirijuća scena. Naime, defanzivac Lutona, Tom Lokir pao je u 12. minutu,nakon čega je na nosilima iznet i odmah prebačen u bolnicu. Srećom, Luton je nedugo zatim obavestio javnost da je fudbaler bolje i da komunicira sa porodicom.

Kada je reč o meču, Luton je poveo u 23. minutu preko Džordana Klarka, a u 66. minutu izjednačio je Gustavo Hamer, i ispostavilo se, odveo meč u produžetke. Na kraju, Fenketi Dabo je jedini bio neprecizan u penal seriji, i tako poneo epitet "tragičara", i obezbedio Lutonu nastup u eliti.

Podsetimo, direktan plasman u Premijer ligu obezbedili su Barnli i Šefild Junajted, dok je Sautempton siguran učesnik Čempionšipa naredne sezone. Ugroženi su još Everton, Lids i Lester, a samo jedan tim izboriće opstanak u eliti.

Takođe, treba istaći da se ova utakmica smatra za "najbogatiju" u svetu fudbala, jer će pobednik, prema procenama zaraditi oko 170 miliona funti.

(Telegraf.rs)

Video: Beretini uz lepu Hrvaticu na Vembliju preboleo poraz od Novaka: Ovako je ludovao zbog Italije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA