≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda slavi 34. titulu, a Pazaru se ne piše dobro: Ovo su rezultati na poslednjih 5 proslava na Marakani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su uvek golgeterski raspoloženi u slavljeničkoj atmosferi

  • 1
Kup Srbije Foto: MN Press / Marko Metlaš

Crvena zvezda će u nedelju od 19.00 na svom stadionu Rajko Mitić proslaviti šestu uzastopnu titulu, treću uzastopnu "duplu krunu" i ukupno 34. titulu prvaka u istoriji kluba.

Rival crveno-belima je Novi Pazar, koji nema nikakve rezultatske ambicije, pošto je odavno ispao iz trke za Evropu.

Ulaz na stadion je besplatan, a povodom proslave titule navijači i klub su odlučili da pošalju spektakularnu sliku sa stadiona i pozvali su sve navijače da pre meča kupe barjak kluba, čime će pomoći i dečijoj onkologiji, jer sav novac od prodatih barajak ide za pomoć mališanima koji se bore sa opakom bolešću.

Delije su u proglasu pozvale navijače da što ranije dođu na stadion, kako bi se od starta poslala slika koju žele da pošalju sa Marakane.

Ovo će biti i oproštaj Miloša Milojevića od klupe, sa koje odlazi sa osvojenom duplom krunom. Umesto njega kormilo preuzima Barak Bahar, koji je već stigao na stadion Zvezde i gledaće uživo svoj novi tim, gde će se simbolično izvršiti "primopredaja" nakon poslednje utakmice u sezoni.

Ono što navijače Zvezde može dodatno da privuče da dođu na stadion, jesu i rezultati koje je Zvezda beležila u poslednjim kolima u poslednjih pet sezona kada j osvajala titulu.

Uvek je Zvezda bila domaćin i uvek je pobeđivala, a i vodila na poluvremenu. Samo jednom je meč završen sa golom prednosti, protiv Proletera za osvajanje titule 2020. godine, kada je bilo 2:1.

Dva puta je Zvezda slavila sa 5:1 na proslavi titule, protiv Voždovca i Metalca. Jednom je savladala Napredak sa 3:1, a još jednom je rival bio Voždovac i to prošle godine, kada je bilo 3:1 za Zvezdu.

Pošto su crveno-beli poslednjih godina bili prilično ubedljivi u međusobnim duelima sa Novim Pazarom na Marakani, ne bi bilo iznenađenje da vidimo novu goleadu.

Sezona 2021/22: Zvezda - Voždovac 3:1 (1:0)

Sezona 2020/21: Zvezda - Metalac 5:1 (3:0)

Sezona 2019/20: Zvezda - Proleter 2:1 (2:1)

Sezona 2018/19: Zvezda - Napredak 3:0 (1:0)

Sezona 2017/18: Zvezda - Voždovac 5:1 (2:0)

(Telegraf.rs)

Video: Pešić: San se ostvario, dupla kruna i dva gola za pobedu u finalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Боже ме сачувај

    28. maj 2023 | 11:55

    GG lagano ako se vodimo ovom statistikom uz 4+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA