Vreme čitanja: oko 5 min.

Zvezdin plan za prelazni rok: Ko je na izlaznim vratima, ko dolazi, a za koga se čekaju ponude?

Vreme čitanja: oko 5 min.

Izvesna su pojačanja na Marakani, a samim tim, kako bi se napravila ravnoteža, izvesni su i određeni odlasci

  • 10
FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Kompletirala je Crvena zvezda još jednu sezonu sa osvojenom dupolom krunom, a već uveliko na Marakani se pripremaju za istorijsku grupnu fazu Lige šampiona.

Razmišlja se o pojačanjima, neka od njih su već "potpisana", a neminovni su i odlasci, kako bi se rasteretio roster ekipe. Uz to, tu je i novi trener, Barak Bahar, te nema sumnje da će biti promena u redovima novog-starog šampiona Srbije.

Izvesni odlasci kao rastrećenje tima

Izvesna su pojačanja na Marakani, a samim tim, kako bi se napravila ravnoteža, izvesni su i određeni odlasci.

Prvi među njima, biće vrlo verovatno Nenad Krstičić, kojem ističe ugovor, a samim tim i drugi mandat u crveno-belom dresu. Iskusni fudbaler bi vrlo lako mogao i da "okači kopačke o klin" (bar kada je reč o profesionalnom igranju), i završi bogatu karijeru u kojoj je, najveće uspehe beležio upravo u timu iz Ljutice Bogdana.

Crvena Zvezda - Vojvodina Foto: Nikola Tomić

Još jedan od igrača čiji je odlazak moguć je i Marko Gobeljić. Zvezdin "univerzalac" ove sezone i nije imao preveliku minutažu, pogotovo u drugom delu sezone. Takođe, treba istaći da su crveno-beli popunili mesto desnog beka, dolascima Aleksa Viga i Lazara Nikolića, te je i to još jedan razlog zašto se može očekivati da Gobeljić promeni sredinu.

Čini se da bi najveće promene u redovima aktuelnog šampiona, mogle da se dese upravo u defanzivnoj liniji. Aleksadar Dragović je več pokazao želju da napusti Marakanu, a veliku pažnju na "transfer pijaci" privukao je i Strahinja Eraković, čiji se potencijalni odlazak pominjao i ranije. Što se tiče Dragovića, austrijski defanzivac je u razgovoru za tamošnje medije istakao da se "zasitio", i da veruje da mu niko neće predstavljati prepreke za odlazak.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Ipak, iskusni štoper ima ugovor sa crveno-belima do leta 2024. godine, te bi moglo da se desi i da ostane na Marakani, pogotovo jer sledi grupna faza Lige šampiona, ali isto tako može se desiti i da promeni sredinu.

Kada je reč o Erakoviću, njegov odlazak je već neko vreme tema fudbalske javnosti, s obzirom na to da ima najveću tržišnu vrednost u Zvezdinom timu, a uz to, osvojio je šest trofeja, tri duple krune u isto toliko godina provedenih u crveno-belom dresu. Već duže vreme igra na nivou koji je iznad Superlige Srbije, te ne čudi interesovanje brojnih evropskih timova.

Do sada je najveće interesovanje pokazao ruski Krasnodar, koji je čak i poslao zvaničnu ponudu, "tešku" 9.000.000 "evropskih novčanica", ali je ona glatko odbijena, jer u Ljutice Bogdana smatraju da bi cena lako mogla da dostigne osam cifara.  I sam momak iz Batajnice, ostao je zagonetan po pitanju odlaska nakon finala Kupa, kada je istakao da će "igrati Ligu šampiona, ali videćemo gde".

Do izvesnih promena moglo bi doći i na sredini trena, a među imenima koja bi mogla da napuste stadion "Rajko Mitić", pominju se i Slavoljub Srnić i Veljko Nikolić. Kada je reč o Srniću, momak rodom iz okoline Šapca ima ugovor sa Zvezdom još godinu dana, ali izvesno je da će imati sve slabiju minutažu, s obzirom na to da će uz ostale igrače tu biti i Marko Stamenić.

Veljko Nikolić Foto: MN Press

Slično je i sa Veljkom Nikolićem. Momak koji je muku mučio sa brojnim povredama, i mnogo vremena proveo je van terena. Čini se da će teško moći ponovo da dobije značajniju minutažu, a prema pojedinim informacijama, već mu se traži klub u kojem bi mogao da igra.

Na spisku potencijalnih odlazaka je i Stefan Mitrović, za kojeg, pored Erakovića, vlada i najveće interesovanje na transfer "pijaci". Ranije se pominjalo da je za njega zainteresovan i Porto, a zimus je i Herta nudila čak 5.000.000 evra, međutim, tada nisu želeli da prodaju brzonogog krilnog napadača.

Čini se da prema trenutnim planovima u Ljutice Bogdana, u njima nema ni Marka Rakonjca, kojem pozjamica ističe na kraju sezone. Naravno, njegov status i dalje nije poznat, ali ukoliko Zvezda planira da dovede još jednog napadača pored Pitera Olajinke, vrlo je verovatno da neće otkupiti ugovor nekadašnjeg napadača Čukaričkog. Ipak, ostaje nam da vidimo kako će se situacija odvijati.

Dolasci - već "potpisana" dvojica, očekuje se još jedan napadač

Vredno rade u Ljutice Bogdana na dovođenju adekvatnih pojačanja, koja bi mogla da naprave razliku u Ligi šampiona. Dvojica ću već pristigla, a reč je o Piteru Olajinki, napadaču iz praške Slavije, i Marku Stameniću, vezisti iz Kopenhagena.

Obojica su još ranije stavili "paraf" na ugovore, i po završetku sezone će se, kao slobodni igrači priključiti timu na pripremama. Ipak, neće se tu zaustaviti sportski sektor crveno-belih, jer se intenzivno radi na dovođenju još jednog napadača.

Piter Olajinka Foto: Paprskář Pavel / Česká editoriální fotografie / Profimedia

Poslednjih dana, najviše su se pominjali Siril Desers iz Kremonezea i Emanuel Late Lat iz Sent Galena. Desers je i ranije bio želja crveno-belih, ali je ipak presudila želja igrača da igra u Seriji A, međutim, Kremoneze je ispao iz elitnog ranga italijanskog fudbala, te je sada njegov dolazak nešto realniji. U slučaju dogovora, Desers bi došao na jednogodišnju pozajmicu, a Zvezda bi preuzela obavezu oko njegove plate, koja iznosi 1.100.000 evra.

Ipak, nešto relanija opcija je napadač švajcarskog Sent Galena, Emanuel Late Lat. Olakšica je to što Lat izvesno neće dobiti šansu da se dokaže u Atalanti, čiji je igrač, te bi o moglo da olakša crveno-belima da "spsute" cenu, koja trenutno glasi 1.800.000.

Emanuel Late Lat Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Bio je na "radaru" Zvezde i talentovani napadač TSC-a, Petar Ratkov, ali teško da će klub iz Ljutice Bogdana moći da parira ponudi iz MLS-a, teškoj 3.800.000 evra. Takođe, i dalje je "u priči" i Mateo Kasijera, ali je pitanje da li će Zvezda moći da isprati finansijske zahteve Kolumbijca.

Takođe, sportski direktor crveno-belih nedavno je potvrdio da je klub u kontaktu i sa bivšim igračima, pre svega sa Lukom Milivojevićem, Mihailom Ristićem i Nemanjom Radonjićem. Ipak, i dalje nema nekih "ozbiljnijih" informacija o njihovom povratku.

Bilo kako bilo, očekuje nas vrlo zanimljiv prelazni rok, kada je reč o klubu iz Ljutice Bogdana.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Crvene zvedze Miloš Milojević se klanjao Severu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    28. maj 2023 | 16:22

    Ako se Bahar bude pitao za pojacanja mozemo da ocekujemo nesto,ali ako se Mrkela i Terzic pitaju kao i uvek onda dzaba sve...

  • Milan

    28. maj 2023 | 15:57

    Zašto je u drugi plan gurnut Stefan Mitrovic a forsirani neki drugi igraci.ako je već za prodaju mora je da igra i da cena skace.ili je golj da se cena spusti da se predstavi neka cifra a većina love ode u privatne dzepove...mi plaćamo fala dionija spiridonovica krsticica gobeljica srnica...imko zna još koga....a sta je klub dobio od njih...ko odgovara za propale transfer bombe...

  • Ćkomi

    28. maj 2023 | 16:40

    Kao zagrizenom navijacu zvezde sa tim ko dolazi ko odlazi ..ko je dosao ko otisao uspela je st_ka iz uprave da mi ogadi voljeni klub..Jedni smo od retkih klubova gde je npr. za prethodnih 5 6 sezona prodefilovalo sihurno jedno 70ak igraca da ih se vise i mi sami ne secamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA