Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Bajerna otkrio da li ostaje Tuhel i zašto su Kanu zabranili da uđe na stadion u Kelnu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek Bavaraca nema dilemu oko toga ko će biti trener naredne sezone

  • 0
FK Majnc - FK Bajern

Foto: Tanjug/AP

Predsednik fudbalskog kluba Bajern Herbert Hajner izjavio je danas da će Tomas Tuhel i naredne sezone da bude trener kluba iz Minhena, prenosi Bild.

Tuhel je preuzeo Bajern krajem marta umesto Julijana Nagelsmana.

- Apsolutno smo sigurni u Tuhela. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, pokazao je to na raznim pozicijama - rekao je Hajner na konferenciji za medije u Minhenu.

Fudbaleri Bajerna osvojili su juče 11. uzastopnu titulu u Bundesligi. Bajern je u poslednjem kolu pobedio Keln u gostima 2:1, dok je Borusija u Dortmundu igrala nerešeno 2:2 sa ekipom Majnca. Oba kluba su završila sezonu u Bundesligi sa po 71 bodom, ali je Bajern postao šampion zbog bolje gol razlike.

Bajern je potom sinoć saopštio da je klub raskinuo saradnju sa izvršnim direktorom Oliverom Kanom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

Hajner je istakao da je ova odluka doneta u četvrtak posle razgovora sa počasnim predsednikom Bajerna Ulijem Henesom. On je istakao da je Salihamidžić prihvatio odluku, dok je razgovor sa Kanom bio "vrlo emotivan".

- Nismo mogli da se rastanemo sporazumno. Tako da smo u petak sazvali vanredni Nadzorni odbor i odlučili da se rastanemo sa Kanom. Tada smo odlučili i da Kan ne može da ide u Keln. Tuhel je imao razumevanje za ovakve poteze - rekao je Hajner.

Hajner je istakao da će u utorak novi član Nadzornog odbora da postane Karl-Hajnc Rumenige, koji je od 2002. do 2021. godine bio predsednik Izvršnog odbora Bajerna.

(Telegraf.rs/Tanjug)15

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA