≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luda završnica u Engleskoj: Karamele opstale, Lester i Lids u nižem rangu, Totenhem ostao bez Evrope

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mesto u Ligi konferencija obezbedila Aston Vila

  • 1
Aleks iIvobi i Rajan Kristi, Everton - Bornmut Foto: Tanjug / AP

Tradicionalno kompletno poslednje kolo Premijer lige odigrano je u istom terminu, pa smo do samog kraja i poslednjih trenutaka imali uzbuđenja i u borbi za plasman u Ligu konferencija i onoj verovatno važnijoj, za opstanak.

Everton, Lester i Lids vodili su bitke u donjem domu za jedno mesto koje je garantovalo opstanak.

Upravo je jedini klub koji je zavisio samo od sebe i obezbedio kartu za narednu premijerligašku sezonu. Everton je na svom terenu porazio Bornmut minimalnim rezultatom i sačuvao oreol kluba koji nije ispadao iz najvišeg ranga skoro 70 godina. Jedini gol za pobednički tim postigao je Dukure u 57. minutu, pa se ispostavilo da je šok terapija sa Šonom Dajšom na mestu trenera donela željeni ishod.

Svoj deo posla obavio je i šampion Engleske iz 2016. godine. Pobedio je Lester Čekićare sa 2:1, međutim to nije bilo dovoljno, pa će se nakon devet sezona u najvišem rangu Lisice preseliti u Čempionšip. Barns i Fas su doneli 2:0 i sve do polovine nastavka opstanak je bio u džepu. Sve je palo u vodu kada je Everton poveo, pa su demoralisani fudbaleri Lestera do kraja primili gol. Strelac za Vest Hem bio je Fornals.

Lids je bio u daleko najtežoj poziciji, plus su za rivala imali Totenhem. Sparsi su tražili plasman u Evropu nakon vrlo slabe forme u poslednje vreme i uspeli su da dođu do ubedljivog trijumfa. Kejn dva puta, Poro i Moura po jednom pogađali su za Pevce, dok je jedini gol za novog člana Čempa dao Harison. Na kraju duela nisu slavili niti jedni niti drugi, pošto je Aston Vila upisala trijumf.

Tim iz Birmingema je pogocima Daglasa Luiza i Votkinsa savladao Brajton 2:1. Jedini gol za Galebove delo je Undava. Vila se tako plasirala u evropske kvalifikacije prvi put od 2011. a Unai Emeri je dokazao da ipak može da radi u Engleskoj.

Bez Lige konferencija ostao je i Brentford iako su drugi put u sezoni pobedili šampiona Mančester siti. Jedini strelac bio je Pinok u 85. minutu.

Na ostalim susretima Sautempton i Liverpul su odigrali 4:4, Mančester junajted je posle preokreta porazio Fulam 2:1, Čelsi i Njukasl takođe odigrali bez pobednika 1:1. Arsenal je takmičarsku godinu okončao petardom protiv Vulvsa, dok je meč Notingem Forest - Kristal Palas završen 1:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA