≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobre vesti za Zvezdu stižu iz Španije: Sosijedad u eliti, Valensija u nadoknadi poslala Espanjol u Segundu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolo pre kraja i dalje nije poznat poslednji putnik u niži rang...

  • 0
FK Real Sosijedad, FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

U noći kada su igrači i navijači Crvene zvezde proslavili novu titulu stigle su i odlične vesti sa Pirinejskog poluostrva.

Fudbaleri Real Sosijedada su uprkos porazu od Atletika u Madridu obezbedili četvrto mesto i povratak u elitno evropsko takmičenje prvi put od 2014. godine. Jorgandžije su golovima Grizmana i Moline došli do osetne razlike, dok je Serlot samo ublažio poraz.

Rajo Valjekano je pomogao i timu iz San Sebastijana i beogradskim crveno-belima pošto su savladali Viljareal identičnim rezultatom - 2:1. Tomas i Palason su pogađali za Madriđane, a jedini gol za Žutu podmornicu dao je Lo Selso.

Zvezda ima bolji koeficijent od Sosijedada, za razliku od Viljareala, pa je treći šešir u grupnoj fazi Lige šampiona sve bliži.

Potpuna ludnica u borbi za poziciju sedam i za opstanak očekuje nas narednog vikenda. Posle ovonedeljnih rezultata Osasuna je u pol poziciji jer ima bolji međusobni skor od Atletik Bilbaoa. I jedni i drugi pretrpeli su poraze što je bilo pomalo iznenađujuće. U poslednjoj rundi svoje šanse imaće upravo Rajo, Đirona, kao i Sevilja, koja je ipak svim mislima usmerena ka finalu Lige Evrope.

Delovalo je da u borbi za opstanak neće biti poznato bilo šta što već nismo znali uoči kola, ali je Valensija mislila drugačije. Pogotkom Lina u trećem minutu sudijske nadoknade Espanjol je posle dve godine poslat nazad u Segundu (2:2). Prethodno su se u listu strelaca upisali Lopez za Slepe miševe i Montes i Brajtvajt na drugoj strani.

U najlošijoj situaciji pred poslednju rundu nalazi se i Valjadolid, koji je prvi tim ispod crte.

Sve utakmice 38. kola na programu su u nedelju četvrtog juna od 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA