Vreme čitanja: oko 2 min.

Aneks Partizana i napadača: "Zabrana" je istekla, Rikardo može da pregovara sa drugim klubom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posebna klauzula kojom se fudbaler obavezao da neće napuštati Humsku u prethodna dva prelazna roka od ovoga leta više nije na snazi

  • 4
FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Nije isključeno da najbolji strelac Partizana i Superlige Srbije u protekloj sezoni – Rikardo Gomeš (19 golova, a ukupno 28 u svim takmičenjima) napusti crno-bele u slučaju ponude koja bi zadovoljila i njega i klub iz Humske, jer ovoga leta ističe klauzula kojom je fudbaler bio obavezan u prethodna dva prelazna roka, Napadač ima ugovor na još godinu dana, no, ako poželi da promeni sredinu, moći će da uđe u pregovore sa zainteresovanim klubovima, jer ne postoji više “zabrana” za tako nešto.

Radi se zapravo o aneksu koji je pre godinu dana uvršten u Rikardov ugovor, a koji je napadač u dogovoru sa klubom potpisao uz određenu reviziju primanja, obavezujući se da neće napustiti Partizan u letnjem prelaznom roku u sezoni 2021/2022, odnosno u zimskom prelaznom roku 2022/2023.

Partizan se tada pripremao za veliku reviziju igračkog kadra, pa su se u Humskoj vodili činjenicom da u svojim redovima imaju i u tom trenutku najboljeg napadača u ligi (prošle godine je postigao ukupno 38 golova), koji je adaptiran na klub, te da je najbolje da ostane i bude predvodnik nove ekipe. Tim pre, što klub nije imao ni previše vremena da traži druga rešenja, potom ih uklapa, uigrava...

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Bilo je priče tada i o novom ugovoru, no, obe strane su se složile da je potrebno drugačije rešenje. Rikardo je u tom momentu imao nekoliko milionskih ponuda sa istoka, ali je seo za pregovarački sto sa Partizan, nije produžio ugovor, koji ističe leta 2024. godine, ali jeste potpisao aneks kojim se obavezuje da ne može da napusti crno-bele do ovog leta.

Ta “zabrana” sada ističe i samo je stvar dogovora dve strane o budućnosti, da li će I dalje igrač i klub zajedno ruku pod ruku ili će, pak, fudbaler poželeti da promeni sredinu, pa bi u tom slučaju i Partizan možda zaradio.

Gomeš je u međuvremenu dobio srpski pasoš, vodi se kao domaći igrač, opšte je poznato da veoma voli Srbiju i Beograd, da se u prestonici oseća kao kod kuće, ali, kako reče jednom bivši trener Partizana Marko Nikolić: prelazni rok je živa stvar i nikada ne znate šta nosi novi dan...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    29. maj 2023 | 12:33

    Страшан играч. Захваљуући њему и тим головима(већина из пенала), ми имамо сааамо 28 бода више. Не пуштај га управо...

  • Gojko

    29. maj 2023 | 12:45

    Realno nije ovo igrač za Partizanove ciljeve, zašto plaćati skupe strance kad se 4.mesto može osvojiti i sa igračima kalibra Sameda Baždara i Andrije Pavlovića? Još ako se stvarno vrati Vranješ mislim da ćemo sledeće sezone obezbediti 4.mesto mnogo ranije a ne u poslednja dva kola.

  • Igor Grobar

    29. maj 2023 | 12:34

    Neka ide , kada je dao gol u derbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA