Vreme čitanja: oko 1 min.

Završena Juventusova afera: Priznali su krivicu za prevaru i izrečena im konačna kazna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ono što je bitno da se pomene još jeste da je bivši predsednik kluba Andrea Anjeli na ročištu odbio da prizna ikakvu krivicu i zato će se suočiti sa odvojenim sudskim procesom 15. juna

  • 0
FK Juventus Foto: Tanjug/AP

Fudbalskom klubu Juventus je i definitivno oduzeto 10 bodova, a uz to će morati da plati i 700.000 evra na ime kazne zbog lažiranja kapitalnih dobitaka.

Čelnici torinskog kluba su ponudili nagodbu Fudbalskom savezu Italijeu koja je samo delimično prihvaćena. Oni su priznali svoju krivicu na današnjem ročištu i ponudili da im se oduzmu još 3 boda uz prethodno oduzetih deset, ali je taj predlog FS Italije odbio i umesto toga im uz već oduzetih 10 bodova, novčano ih kaznio. Juventus se na ovu odluku neće žaliti.

"Staroj dami" je oduzeto 4 boda zbog nečasnih radnji bivšeg sportskog direktora Fabija Paratićija, 3 boda zbog bivšeg predsednika Andree Anjelija, 2 zbog bivšeg direktora Marucija Arivabenea i jedan zbog bivšeg sportskog direktora ederika Čerubinija.

Ono što je bitno da se pomene još jeste da je bivši predsednik kluba Andrea Anjeli na ročištu odbio da prizna ikakvu krivicu i zato će se suočiti sa odvojenim sudskim procesom 15. juna.

Juventus u džepu ima sigurno učešće u Ligi konferencija posle oduzimanja 10 bodova, ali bi u poslednjem kolu mogao da se izbori i za Ligu Evrope. Oni nisu pod istragom UEFA, tako da ne postoji bojazan da bi mogli da budu izbačeni iz evropskih takmičenja.

(Telegraf.rs)

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA