≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener kluba iz Beograda doživotno izbačen iz fudbala: Sudiji naneo teške telesne povrede, slomio mu nos

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbalski savez Grada Beograda objavio je kaznu za vinovnika strašnog incidenta

  • 0
Nasilje napad slomljen polomljen nos Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog skandala na utakmici između ekipa Milano Stars i Budućnost koja je odigrana 13. maja 2023. godine, kada je trener prvopomenute ekipe Aleksandar Milanov fizički nasrnuo na sudiju tog meča, Fudbalski savez Beograda doneo je odluku da ga doživotno suspenduje iz fudbala!

Prema najnovijoj objavljenoj odluci, on ima trajnu zabranu obavljanja bilo kakve aktivnosti koja je u vezi sa fudbalom zbog povreda članova 61, 42 i 7, stav 1. tačka 2. pod g) Disciplinskog pravilnika.

Ističe se da je u pitanju bilo nesportsko, agresivno i bezobzirno ponašanje na pomenutoj utakmici.

Ostatak saopštenja i obrazloženja prilažemo u nastavku bez redakcijskih izmena.

- Na osnovu vida u izveštaj sudije utakmice, kao i njegovih dopunskih pisanih izveštaja, te izjave trenera Milanov Aleksandra, analiziranjem snimaka sa sporne utakmice, te davanja usmenih izjava, nepobitno i nesumnjivo je utvrđeno da je trener Milanov Aleksandar učinio povrede članova koje mu se stavljaju na teret.

U izveštaju sudije utakmice, navedeno je da je trenutak kojim je otpočelo neprimereno i nasilno ponašanje trenera Milanov Aleksandra, bio dodela crvenog kartona golmanu njegove ekipe, posle utakmice, a nakon niza psovki i uvreda. Fizički napad n asudiju utakmice, koji je manifestovan na način što je trener Milanov Aleksandar svojom glavom udario sudiju u predelu lica (čela), a zatim i zatvorenom šakom u predelu nosa, nakon čega je šutirao sudiju u predelu stomaka, izazvan je sa posebnom odlučnošću, upornošću i bezobzirnošću, a sve pred uplašenom i šokiranom decom i njihovim roditeljima, koji su to zgroženo posmatrali. Na opisan način, trener Milanov Aleksandar je naneo teške telesne povrede sudiji utakmice, obzirom da mu je slomio nos i izazvao brojne druge povrede koje su konstatovane u medicinskoj dokumentaciji koja je dostavljena u spise predmeta. Istovremeno, neprihvatljivo ponašanje trenera Milanov Aleksandra je nanelo nemerljivu štetu ugledu kluba, OFT FS Beograda, kao i samom Fudbalskom savezu.

Nastavak psihičke torture prema sudiji nastavljen je i od strane n. n. lica u svlačionici, kada je traženo da sudija promeni svoj iskaz, što predstavlja dodatnu pisilu na sudiju utakmice. Navedeno ujedno predstavlja i lošu organizaciju utakmice, obzirom da se ovakve scene i pretnje ne smeju dešavati.

(Telegraf.rs)

Video: Na današnji dan Zvezda postala prvak Evrope: Ušli smo na "Svetog Nikolu" 32 godine kasnije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA