≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maurisio Poketino zasukao rukave: Krenuo totalni remont, Čelsi prodaje 15 igrača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored Žoaa Feliksa koji je vraćen Atletiko Madridu nakon isteka pozajmice, klub ne računa ni na Pulišića, Kovačića, Kantea, Kulibalija...

  • 0
Mauricio Pochettino , Maurisio Poketino Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Portugalski fudbaler Žoao Feliks neće naredne sezone igrati za Čelsi, pošto je novi menadžer londonskog kluba Maurisio Poketino odlučio da portugalskog fudbalera vrati u madridski Atletiko, prenose španski mediji.

Feliks je početkom godine stigao iz Atletika u Čelsi na pozajmicu do kraja sezone.

Rukovodstvo "plavaca" je imalo mogućnost otkupa ugovora, ali je Poketino odbacio mogućnost nastavka saradnje sa portugalskim fudbalerom, koji je postigao četiri gola na 20 mečeva za Čelsi.

Feliks je karijeru počeo u ekipi Benfike, a u Atletiko je prešao 2019. godine.

Žoao Feliks Foto: AP/Tanjug

On ima ugovor sa madridskim klubom do juna 2027.

- Istina je da ne mogu da kažem, koji je plan sa Žoaom. Novi trener ga ne želi u Čelsiju. Vratiće se u Madrid, ništa nismo planirali -  rekao je predsednik Atletika Enrike Serezo.

Britanski mediji navode da je Poketino počeo sa rekonstrukcijom Čelsija, koji je sezonu u Premijer ligi završio na 12. mestu na tabeli.

Argentinski stručnjak želi da u letnjem prelaznom roku angažuje kvalitetnog golmana, igrača sredine terena i napadača, a planira da se odrekne najmanje 15 igrača za koje smatra da će dobiti 320 miliona evra.

Čelsi pored Žoaa Feliksa u narednoj sezoni ne računa ni na Kristijana Pulišića, Matea Kovačića, Hakima Ziješa, Engolo Kantea, Kalidu Kulibalija, Pjera-Emerika Obamejanga, Cezara Azpilikuetu, Denisa Zakariju, Kaluma Hadsona-Odoija, Mejsona Maunta, Konora Galagera, Trevo Kalobaha i Rubena Loftusa-Čika.

(Telegraf/Tanjug)

Video: Šmekerski potez Poketina po završetku meča na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA