≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekskluzivno! Dušan Vlahović na pragu prelaska u Bajern Minhen

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na pomolu je veliki transfer srpskog reprezentativca

  • 36
Dusan Vlahovic, Bajern Minhen, Bayern Munich Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović, na pragu je prelaska u Bajern Minhen, ekskluzivno saznaje Telegraf.

Vlahović je ove sezone u dresu Juventusa imao sezonu koja je bila znatno slabija za njegove standarde, pošto je postigao 10 pogodaka i imao dve asistencije u Seriji A, a dao je i jedan gol u Ligi šampiona i tri u Ligi Evrope.

S obzirom da je često bio povređen, a često je bio i na klupi, jer ga trener Masimilijano Alegri očigledno ne ceni onoliko koliko bi trebalo, i ovaj Vlahovićev učinak se može oceniti kao solidan.

Ali, očigledno mimoilaženje u filozofiji sa trenerom Alegrijem, kao i brojni problemi koje Juventus ima u organizacionom smislu, gde je došlo do velikih promena na čelu kluba, a ekipa je kažnjena i oduzimanjem 10 bodova, pa je ostala bez Lige šampiona, očigledno su bili tas na vagi da Vlahović počne da razmišlja o promeni sredine.

Od nekoliko evropskih velikana za njega je posebno "zagrizao" Bajern. Kako saznajemo, lično je trener Tomas Tuhel razgovarao sa Vlahovićem i istakao koliko ga želi u ekipi i to je ono što je posebno oduševilo srpskog reprezentativca.

Bajern i Juventus uveliko pregovaraju oko obeštećenja, ali trenutno sve ide u tom smeru da će srpski golgeter ovog leta put Minhena. Navodno je prva ponuda Bajerna od 50 miliona evra odbijena, ali su pregovori nastavljeni.

Podsetimo, Bajern je čitavu godinu bio u potrazi za napadačem, jer je ostao bez prvog špica Roberta Levandovskog. Njega je ove godine menja Erik Maksim Čupo Moting, ali je treneru Tuhelu jasno da on nije kalibar za prvog špica i da je dobar za bekap opciju, a kao glavnu želju je čelnicima kluba označio Dušana Vlahovića.

Podsetimo, Vlahović je stigao u Juventus iz Fiorentine kao najbolji strelac Serije A u transferu vrednom 80 miliona evra, ali zbog povreda i odluka trenera koji mu nije davao pravu šansu, nije pokazao svoj puni potencijal u Torinu.

(Telegraf.rs)

Video: Crnogorski novinar doneo dres Zvezde na konferenciju i tražio od Piksija da mu ga potpiše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    31. maj 2023 | 15:44

    Ako to uradi Vlahović mislim da će za neko vreme biti prvi špic Evrope. Bajern kao klub ume da istrpi prvo nesnalaženje igrača po dolasku, a poznati su po tome da ceo tim igra za centrafora.

  • Boki

    31. maj 2023 | 15:47

    Najbolje moguce.I za Vlahovica jer ce sigurno vladati Bundes ligom A i za Bajern jer dobija sjajnog centarfora za duzi niz godina.Srecno,Dusane.

  • P. F. K.

    31. maj 2023 | 15:58

    Pravi klub za pravog igrača

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA