≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je ovaj golman potencijalna Borjanova zamena u Zvezdi?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zabeležio je jedan nastup za reprezentaciju Srbije, prošle sezone izabran je za najboljeg golmana na Kipru

  • 17
Aleksandar Jovanović Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Vest da novi trener Crvene zvezde Barak Bahar više ne računa na Milana Borjana, a koju je Telegraf prvi objavio, iznenadila je mnoge navijače najtrofejnijeg srpskog kluba koji su godinama unazad navikli da među stativama gledaju čoveka koji je jedan od najzaslužnijih za uspehe crveno-belih!

Međutim, 36-godišnji Borjan naredne sezone neće predvoditi Zvezdu u Ligi šampiona (najverovatnije će napustiti klub), što znači da je licitacija oko njegovog potencijalnog nasledinika uveliko počela.

Jedno ime se i te kako izdvaja kada su u pitanju potencijalni kadndiati, a to je ime nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Jovanovića koji je trenutno član Apolona iz Limasola.

O njegovim golmanskim kvalitetima suvišno je razgovarati, u sezoni 2021/22 bio je najbolji golman kiparskog šampionata i sa Apolonom je osvojio titulu. Ima 31 godinu i zavidno iskustvo igranja u Danskoj i Španiji, dok je u Srbiji fudbalsko ime stekao u niškom Radničkom.

Jovanović je već dva puta povezivan sa Crvenom zvezdom. Prvi put baš kada je 2017. stigao Borjan, dok je bio blizu dolaska na Marakanu i 2020. godine. Praktično je imao sve dogovoreno, čekao je samo da Borjan ode, ali...

Umesto u Zvezdu, Jovanović je tada otišao baš u Apolon, dok je Borjan ostao u najtrofejnijem srpskom klubu. Jovanović je bio i na meti Partizana koji je raspitivao, ali je cifra od 800.000 bila prevelika za crno-bele.

Pomenuti golman ima ugovor sa Apolonom do 2026. godine. Međutim, činjenica je da je Apolon ove sezone završio na 5. mestu i neće igrati Evropu, što potencijalno otvara prostor Zvezdi za bolje pregovaračke opcije.

Da li će Jovanoviću zvezda biti treća sreća, ostaje da se vidi u narednom periodu. Ali vredi pomenuti i to da bi crveno-beli mogli da gledaju i ka Poljskoj, odnosno na adresu Vladana Kovačevića koji je najbolji golman tamošnje lige.

Vladan Kovačević u dresu FK Rakov Foto: Newspix / Zuma Press / Profimedia

I Kovačević je takođe potencijalni reprezentativac Srbije, čeka zeleno svetlo FIFA, mada je kod njega pitanje to što je na meti i drugih klubova iz jakih liga. Podsetimo, da se pominjala cifra oko pet miliona koju su Poljaci tražili od Monpeljea za njega.

Kovačević se povezivao sa Zvezdom i 2021. godine, kada je igrao za Sarajevo, ali je tada procena ljudi sa Marakane bila drugačija - da ga ne kupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daniel

    31. maj 2023 | 19:15

    Daj Bože. A tebi Borjane hvala za sve....

  • Pp

    31. maj 2023 | 19:32

    Imamo već Vasiljevića koji je golman reprezentativnog kvaliteta, i zaslužuje odavno šansu.

  • Mitar

    31. maj 2023 | 20:54

    Iskreno gde Bojan može braniti nego samo kod nas,gde god da ode bit će rupa za nabijanje,mora samo da zahvali odbrani koja ne igra za pare nego srcem za našu Zvezdu,pa Bajko je za njega Bufon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA