≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Murinjo bacio medalju na tribine posle poraza, evo kome ju je poklonio: "Čuvam samo zlatne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je Murinju prvi poraz u finalima nekog Evropskog takmičenja

  • 0
Žoze Murinjo Foto: marco iacobucci / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Finalna utakmice ovogodišnje Lige Evrope odigrana na stadionu "Puškaš arena" u Budimpešti, pripala je fudbalerima Sevilje. Oni su posle boljeg izvođenja penala pobedili Romu, čiji je strateg nezadovoljan ishodom meča ,odlučio da svoju medalju pokloni navijaču. U regularnom toku rezultat je bio 1:1.

Ovo je Murinju prvi poraz u finalima nekog Evropskog takmičenja, prethodno je pet puta bio uspešan, a posle meča je upitan o ovom gestu kada je na tribinama poklonio medalju navijaču i istakao je da čuva samo zlatne i da srebrne poklanja.

Portugalski strateg se osvrnuo i na suđenje. Stiče se utisak da je Roma u finišu utakmice oštećena za penal, posle očiglednog igranja rukom fudbalera Sevilje.

Na meti Murinja našao se glavni sudija meča Entoni Tejlor.

- Stalo nam je do ovog dresa, radimo sve ozbiljno, uz skromnost, dajemo sve što imamo. Svako reaguje na svoj način, neko plače, neko ne, ali svi smo tužni. Umorni smo, bio je to intenzivan meč, muška borba, sa sudijom koji je delovao kao da je Španac. Stalno je bilo, žuti, žuti, sve vreme. Nepravda je u tome da je Lamela morao da dobije drugi žuti karton, ali nije, a posle je iskoristio penal u seriji.

Portugalac je, između ostalog, pohvalio svoje igrače i naveo da se "kući vraća ponosniji nego ikada".

- Rekao sam da ćemo odavde otići sa peharom ili mrtvi. Mrtvi smo umorni i fizički i mentalno, jer mislimo da je ovo bio nepravedan poraz uz mnogo incidenata o kojima može da se diskutuje. Međutim, mi smo i ponosni. Uvek kažem da možete da izgubite utakmicu, ali nikad ponos i profesionalizam. Osvojio sam pet evropskih finala, izgubio sam ovo, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve ove sezone.

Jedan niz je od sinoćne utakmice prekinut. "Posebni" će morati da broji ispočetka, dok je Sevilja posle sedam  finala osvojila isto toliko trofeja u drugom po važnosti Evropskom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA